zaterdag 2 augustus 2025

Mijn uitgaven voor eten en drinken in de afgelopen week

Nog weer weinig gekocht in de afgelopen week, net als de week er voor. Wel op veel verschillende plekken. Ik zou champignons kopen op de markt, maar die vond ik niet, wel blauwe bessen. De markt was kleiner dan anders, waarschijnlijk vanwege de zomervakantie. Dus stapte ik de Aldi binnen, die winkel ligt naast het pleintje waar de markt gehouden wordt. Daar kocht ik champignons en meteen ook smeerkaas, daar had ik al lang zin in. 
De verse olijven van de AH vielen tegen, nogal taai en niet erg lekker. Geen goede keus. Wel eetbaar bij de pasta, maar het hield niet over. Misschien is mijn smaak veranderd, maar ik vind verse groene olijven niet meer de traktatie die ik ze een aantal jaren geleden vond. Of zouden ze door klimaatverandering (te heet op de plek waar ze groeien) minder lekker zijn? 

26 juli - 2 aug. 25

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
abrikozen* Lidl 1,69
2x 125 gram blauwe bessen Markt 1,00
2x 200 gram smeerkaas Aldi 2,78
6 krentenbollen* Lidl 1,29
kaas, 35+*  AH 3,06
2 potten gemengde notenpasta* AH 6,43
kastanjechampignons Aldi 1,49
bloemkool, 1289 gram AH 1,59
maiskolven* AH 1,79
2 blikjes tonijn MSC Lidl 3,58
Snacks/ hapjes    
zoutjes Action 1,39
pecannoten* Lidl 3,29
grootverpakking verse olijven @ AH 1,94
Dranken    
4 pakken  sojamelk AH 2,84
TOTAAL   34,16

 

7 opmerkingen:

  1. Zou best kunnen die klimaatverandering, maar misschien ook omdat ze te vroeg worden geoogst en daardoor taai blijven? Ik vind dat ook met blauwe bessen, aardbeien. Ik vind ze niet meer zo lekker als vroeger. Zo ook met bramen. Heb jij dat ook? Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het ligt er echt aan waar ze vandaan komen heb ik gemerkt. Het kan heel erg tegenvallen, soms heb je dan ineens weer een bak die wel lekker is.

      Verwijderen
  2. Bij olijven kan de oorsprong natuurlijk van invloed zijn. Er komen olijven uit heel veel landen. Ik haal ze bij de Turkse supermarkt, daar kan je ze zelf ook scheppen en ze hebben een enorm schap met voorverpakte olijven. De keuze is reuze! Grote Griekse olijven zijn ook lekker. Goede olijven zijn prijzig, dat wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Olijven eet je nooit 'vers'. Ze liggen eerst lang in een water/zoutbad eer ze eetbaar zijn. Of de warmere zomers invloed hebben op de oogst en smaak weet ik niet. Ik woon in een olijvenland en heb zelf ook olijfbomen. De oogst kan per jaar enorm verschillen, dat is altijd al zo. Vorig jaar waren er van de grote olijven ( die jij in de winkel koopt) heel veel. Ook de bomen met de kleine olijfjes, daar wordt olie van geperst, deden het prima. De vorige zomer was net als nu, erg heet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet dat je olijven niet vers van de boom kunt eten. Mijn broer heeft een olijvenboomgaard in Griekenland. Die olijven verkoopt hij door een oogstvergunning af te geven aan een plaatselijke boer, die ze oogst en verwerkt, volgens mij tot olie.
      Ik gebruikte het woord vers om de tegenstelling aan te geven tussen olijven in blik en pot en de olijven die niet lang houdbaar zijn als je ze koopt.

      Verwijderen
  4. Ik kocht ook abrikozen bij de Lidl maar vond ze erg melig, niet lekker. De wilde nectarines die ik ook meenam waren wel heerlijk sappig en zoet van smaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb dat ook regelmatig met de verse olijven van AH.
    Soms zijn ze prima maar er zitten ook wel eens bakjes tussen die niks aan zijn.
    De ene appel is ook lekkerder dan de andere,heeft niets met klimaat te maken😄.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie worden niet geplaatst.
Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.