zondag 9 september 2007

Weinig uitgaven

09.09.2007
Ziek zijn helpt prima om te bezuinigen, mijn totale huishoudelijke uitgaven zijn maar € 41,50 ondanks het feit dat hier gisteren een (gezelschap)spelletjesdag gehouden werd voor mijn dochter + 8 van haar vrienden. Wat hierbij ook helpt, is dat ikzelf helemaal niet naar de winkel kon en mijn dochter een hekel heeft aan boodschappen doen.
De warme maaltijd voor deze jongeren bestond uit zelfgemaakte tomatensoep met afbakstokbroodjes + eiersalade en kipkerriesalade van de Aldi.
Bij eerdere spelletjes hebben we friet + kroketten o.i.d. uit de snackbar gehaald, of 7 blikken Unox tomatensoep + stokbrood gebruikt voor dit aantal personen. Hiervan waren de kosten flink hoger en de soep was niet erg smakelijk.
Hierbij het recept voor de 7 liter tomatensoep (voor 10 personen) die ik had gemaakt:
nodig:
water
4 grote blikjes geconcentreerde tomatenpuree
200 gram verse soepgroenten
1 rode paprika in kleine blokjes
125 gram margarine
150 gram (volkoren) meel
600 gram rundergehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
3 eetlepels paneermeel
zout naar smaak
6 bouillonblokjes
100 ml melk
Draai van het gehakt, paneermeel en de gehaktkruiden kleine gehaktballetjes. Breng 5 liter water aan de kook en kook hierin de gehaktballetjes, de soepgroenten en de paprika.
Smelt in de andere pan de margarine, voeg onder goed roeren het meel toe, meng er vervolgens 900 ml water en 100 ml melk door en kook er een witte saus van. Deze saus aan de soep toevoegen, zodat de soep meer gebonden wordt. Vervolgens de tomatenpuree en het zout toevoegen. Eventueel nog wat water toevoegen en klaar is de soep.
Opdienen met voor elk een afbakstokbrood + eiersalade en kipkerriesalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.