Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 5 maart 2008

Broodnodige vitaminen?

05/03/2008
In reclames wordt gesuggereerd dat je van vitaminen energie krijgt, dat je niet zonder je dagelijkse dosis multivitaminen kunt. Maar de waarheid is dat dit soort verkooptrucs alleen zijn bedoeld om de producenten geld te laten verdienen. Als je goed de verpakkingen leest, kun je lezen dat gezonde, gevarieerde voeding voldoende vitaminen bevat. Als je gezond bent en je eet gevarieerd, je eet minimaal 2 ons groenten per dag en 2 stuks fruit, dan heb je daaraan echt genoeg.
Daarnaast zijn supplementen geen vervanging voor gevarieerde voeding. In hoge doseringen zijn een aantal vitaminen zelfs schadelijk…. gewoon niet doen.. dat is lekkerder en goedkoper :-) Vitaminepillen
Vitaminen zijn, in de juiste dosering, goed voor mensen met spijsverterings-kwalen, of mensen met een ernstige ziekte of personen die herstellende zijn van een ziekte of mensen die om wat voor reden dan ook hun lichaam zwaar op de proef stellen hebben volgens mij extra vitaminen nodig. Dus wil je besparen, dan kun je in veel gevallen extra vitaminen heel goed weglaten.
Wat doe jij? Gebruik jij extra (multi)vitaminen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten