woensdag 5 maart 2008

Broodnodige vitaminen?

05/03/2008
In reclames wordt gesuggereerd dat je van vitaminen energie krijgt, dat je niet zonder je dagelijkse dosis multivitaminen kunt. Maar de waarheid is dat dit soort verkooptrucs alleen zijn bedoeld om de producenten geld te laten verdienen. Als je goed de verpakkingen leest, kun je lezen dat gezonde, gevarieerde voeding voldoende vitaminen bevat. Als je gezond bent en je eet gevarieerd, je eet minimaal 2 ons groenten per dag en 2 stuks fruit, dan heb je daaraan echt genoeg.
Daarnaast zijn supplementen geen vervanging voor gevarieerde voeding. In hoge doseringen zijn een aantal vitaminen zelfs schadelijk…. gewoon niet doen.. dat is lekkerder en goedkoper :-) Vitaminepillen
Vitaminen zijn, in de juiste dosering, goed voor mensen met spijsverterings-kwalen, of mensen met een ernstige ziekte of personen die herstellende zijn van een ziekte of mensen die om wat voor reden dan ook hun lichaam zwaar op de proef stellen hebben volgens mij extra vitaminen nodig. Dus wil je besparen, dan kun je in veel gevallen extra vitaminen heel goed weglaten.
Wat doe jij? Gebruik jij extra (multi)vitaminen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten