zaterdag 5 april 2008

Besparen op bronwater

05/04/2008
Water2_2 Ik las gisteren op nu.nl het opmerkelijke bericht dat veel water drinken helemaal niet zo goed is als altijd beweerd wordt. Alleen als je een kater hebt zou het nut hebben om veel water te drinken. Zuinigaan en dochter zijn heel matig met alcohol, het is al lang geleden dat iemand hier in huize Zuinigaan een kater heeft gehad.
In sommige damesbladen en in gezondheidsbladen wordt vaak geschreven dat het drinken van veel water goed voor de huid zou zijn en om het lichaam te reinigen. Onzin volgens de onderzoekers, het kan soms zelfs schadelijk zijn. In dagelijkse voeding zit al veel vocht, en dat mag je gewoon meetellen. Dus thee, soep, fruit en groenten zoals komkommer zijn prima bronnen voor volwaardig vocht, daarnaast hoef je niet nog weer 8 glazen water te drinken. Het schijnt dat de bronwaterverkopers met succes de mythe hebben verkondigd dat je gewone vocht niet meetelt bij de hoeveelheid water die je binnen moet krijgen. 1,5 liter vocht is genoeg, en dat kan net zo goed gewoon kraanwater zijn. Dat is in Nederland van uitstekende kwaliteit.
Alleen bij extreme hittegolven hebben mensen meer water nodig, logisch, dan zweten mensen ook meer! Daarnaast is het bij koorts goed om meer te drinken.
Onderaan hetzelfde bericht vond ik een link naar een ander bericht, al uit november 2007, waarin gemeld werd dat bronwater slecht is voor het milieu. De productie van fleswater zou 20 tot 50 keer meer belastend zijn dan gewoon drinkwater en 100 tot 1000 keer duurder. Daarnaast wordt vermeld dat het Nederlandse kraanwater het beste water ter wereld is! Kraan
Het kraanwater in Nederland is uitermate betrouwbaar en soms bacteriologisch gezien beter dan sommige soorten flessewater, dus waarom dan zware flessen aanslepen bij het boodschappen doen!
Ik ben blij dat ik niet meer 8 glazen water per dag hoeft te drinken. Dat was mij ook nog nooit gelukt, veel te veel voor mij. Dus ik gebruik vanaf nu met mate gewoon lekker drinkwater uit de kraan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.