vrijdag 12 september 2008

Bezuinigen op kattenvoer

12/09/2008
100_0318_2100_0807Op dit moment heb ik een proeflidmaatschap van 2 maanden bij de consumentenbond. Ik heb het lidmaatschap toch maar weer opgezegd, dit omdat ik een lidmaatschap van 55 euro per jaar te veel vind voor mij alleen. Ik koop niet zo veel spulletjes, ik ben geen groot-consument. Ik heb juist dat ik zo lang mogelijk met apparaten etc wil doen. Ik vind het blad wel erg interessant. Ik denk dat ik dat in de bibliotheek ga lezen.
In de Consumentengids van deze maand staat een test over kattenvoeding. Ik wil hier vanwege copyright niet het gehele artikel weergeven, maar een belangrijke conclusie is dat je een kat voor 11 cent per dag volwaardige voeding kunt geven. Deze voeding komt uit de test met een 9,4. De duurste kattenvoeding is ook lang niet altijd de beste, in de duurdere geteste merken zat soms te weinig van sommige voedingsstoffen. Deze slechte merken kregen een 2 als rapportcijfer.
Belangrijke tip voor bazen van oudere katten: in verband met blaasproblemen – veel oudere katten krijgen last van blaasgruis omdat ze naast de droge brokjes te weinig drinken – wordt aangeraden oudere katten geen droogvoer te geven maar nat voer.
Advies aan jullie: lees vooral de test.
Voor de gezelligheid voeg ik nog 2 leuke foto’s toe van mijn 2 dertienjarige poezen. Gemaakt in de tuin van mijn oude huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.