Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 21 december 2008

Minder zuinig met de kerstboodschappen

21/12/2008
Dit weekend komt mijn dochter, met een vriendin die uit Engeland over is, en met kerst komt ook Kerst oudste dochter met haar vriend. Tijd voor een ruimere voorraad. Ik heb zxc3xb3 veel in huis gehaald, dat dochter en ik als de nood aan de man komt, pas volgend jaar weer eten zouden hoeven te kopen. De vriezer zit vol met brood, broodjes en krentenbollen, vlees, gehakt, vissticks, diepvriesgroenten. In de koelkast staan flink wat spullen en ook de voorraadkasten zijn goed gevuld. Daarnaast heb ik ook nog lekkers in de vorm van koekjes en chocolade, fris, chips. Deze week geen 35 euro uitgegeven aan boodschappen, maar € 58,89.
Wordt het dan een echt vreetfestijn in huize zuinigaan? Dat ook weer niet, maar is wel wat meer lekkers dan anders in huis. Jongste dochter en ik gaan een heerlijk, maar toch eenvoudig en niet al te bewerkelijk menu samenstellen voor 2e kerstdag, zodat we heel gezellig met ons vieren in familiekring kunnen genieten. We hebben allemaal (neiging tot) overgewicht, dus we proberen lijnvriendelijke gerechten te kiezen. Al vast ingekocht: stoofpeertjes voor het dessert. Ik heb nog een heerlijk recept gekregen voor  carrotcake, dat ik wil uitproberen.
Laat de sneeuw nu maar komen!! Het lijkt er helemaal niet op, maar toch, je weet maar nooit.
Afbeelding: een prachtige illustratie uit een boek in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, het boek is gemaakt in Wenen, Oostenrijk circa 1920. Klik er op voor een vergroting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten