Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 23 december 2008

Rest van de schuld afbetaald

23/12/2008
Eind 2008 zou ik alle schuld aan mijn vriendin afbetalen, dat heb ik dus vandaag gedaan. Behalve mijn salaris, heb ik vandaag een eindejaarsuitkering en een vergoeding woon-werk verkeer over 2008 ontvangen. De twee laatsten waren goed voor in totaal € 1050,00!! Dat het zoveel was,Geldlenennegatievebkr had ik niet gedacht! Gisteren had ik al geld van mijn spaarrekening gehaald. Er stond nog een restschuld open van € 5.950,-, deze was van de verbouwing van oktober 2007. Vandaag heb ik alles afbetaald, plus de opgebouwde rente. Nu blijft er alleen de hypotheekschuld nog over. Op mijn spaarrekening staat nu een buffer van bijna 4.500 euro.
Op mijn salarisrekening staat nu nog maar weinig geld, maar binnenkort stort mijn oudste dochter de in verband met haar Icesave-problemen geleende 500 euro weer terug op mijn rekening.
Ik ben heel tevreden, zowel over de afbetaling van de schuld als over de hoogte van mijn buffer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten