Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 13 januari 2009

Betalen met pinpas

13/01/2009
Tot voor kort had ik 50 tot 100 euro contant geld thuis en ongeveer 15 euro in mijn portemonnee. Omdat ik al weer sinds een aantal jaren internetbankier, kan ik eigenlijk veel beter overzicht houden als ik alle uitgaven betaal met mijn pinpas. In verband met overvallen wordt dit pinnen sinds kort ook gepropageerd. Winkels hebben dan weinig contant geld in huis en worden minder aantrekkelijk voor dieven. Lijkt me niet zo slecht. Dus ik ga kijken hoe het me bevalt om overal te betalen met de pinpas. Sinds gisteren probeer ik alle uitgaven te pinnen. Alleen jammer dat ik in de bus niet kan betalen met pinpas. Misschien moet ik maar weer strippenkaarten kopen, die kan ik wel betalen met pinpas.
Ik merk dat ik er wel erg aan gewend ben om met euro’s te betalen.
Het met pinpas betalen heeft in ieder geval als nadeel dat ik niet een vast bedrag heb voor mijn boodschappen, maar al pinnend gemakkelijker over die limiet kan gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten