woensdag 14 januari 2009

Gasverbruik in de afgelopen maanden

14/01/2009
Elke week noteer ik mijn gas- en elektriciteitsverbruik in een excelsheet. Ik kan zo goed bijhouden hoeveel ik verbruik en of dit meer of minder is dan vorig jaar om deze tijd. Als het goed is, zou ik minder moeten verbruiken. Jongste dochter woont hier nu alleen in de weekenden, ik ben op doordeweekse dagen overdag naar mijn werk, behalve op vrijdag. Ook ‘s avonds ben ik soms niet thuis, dan stook ik ook niet. Toen dochter nog thuis woonde, was er ‘s avonds altijd wel iemand thuis en dochter was ook regelmatig overdag thuis, omdat ze in het examenjaar zat. Er wordt nu dus minder van de douche gebruik gemaakt en overdag wordt er door de week niet gestookt. Ook zet ik de thermostaat wat lager, ik doe een extra warm vest aan en gooi een plaid over mijn benen als ik stil zit. Dit is het verschil tussen eind oktober en nu:
gebruik vorig jaar: 359 kubieke meter.
Verbruik nu: 280 kubieke meter.
Ik heb dus deze winter tot nog toe 79 kub minder verstookt/verbruikt. Hoeveel dat is in euro’s? Ik heb eigenlijk geen idee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.