Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 23 januari 2009

Vrijdag al weer

23/01/2009
Vrijdag is mijn vrije dag, ik heb heerlijk uitgeslapen vanochtend. Op het moment dat ik op andere dagen al lang weer op mijn fietsje zit, lag ik deze ochtend nog op 1 oor en hoorde de wind en de regen buiten. Het ligt dan wel heel erg lekker in mijn warme bed!
Ik lag in mijn bed nog wat te peinzen over de Irischeques (30,-) en Blokkerbon (10,-) die ik heb liggen. Samen 40 euro, niet slecht. Ik ben de laatste tijd zo gewend om alleen iets te kopen als ik echt iets nodig heb, dat ik eigenlijk nog geen bestemming heb voor de bonnen. Waarom zou ik iets kopen als dat niet hoeft? Om mezelf te verwennen? Ik verwen mezelf wel op andere manieren: uitslapen, een lekker warme douche of een heerlijk kopje (oplos)koffie. Ik bedoel maar, verwennen staat niet gelijk aan iets voor mezelf kopen. Die bonnen laat ik nog even liggen. Wat zou jij kopen met de cadeaubonnen?
Vandaag krijg ik mijn salaris uitbetaald. Ik ben benieuwd hoeveel ik nu krijg. Mijn brutosalaris blijft het zelfde, maar per 1 januari verandert er meestal weer wat in de percentages sociale premies en belasting die moeten worden afgedragen. Ik ben benieuwd of ik er per saldo meer krijg.
Hoe dan ook, ik hanteer net als vele anderen het principe pay yourself first en stort meteen automatisch geld op mijn spaarrekening. Dan lijkt het bedrag op mijn girorekening meteen weer een stuk minder groot, zodat ik niet zo gauw in verleiding kom. Nou ja, groot, zo veel verdien ik nou ook weer niet hoor, ik zit nog steeds een stuk beneden modaal ;-)
Update: mijn salaris is gestort en ik krijg per maand €9,73 meer dan vorig jaar! Alle beetjes helpen!
Ik ga nu het slechte weer trotseren en boodschappen doen bij de Aldi. De katten hebben nieuwe kattenbakvulling en eten nodig en ook heb ik bijna geen melk meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten