Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 24 januari 2009

Geen automatische verlenging van abonnementen

24/01/2009
In De Volkskrant van gisteren: het kabinet wil af van de automatische verlenging van abonnementen. In plaats van deze verlenging van abonnementen op kranten, tijdschriften, sportscholen, internetproviders etc. zou de consument zelf moeten instemmen met verlenging. Verschillende keren liep een abonnement van mij door omdat ik het niet tijdig had opgezegd. Dan zat ik er weer voor een jaar aan vast! Dat gebeurde met de sportschool en wat tijdschiften. Ik vind het een goed idee dat consumenten voor afloop van het abonnement bericht krijgen over de afloop van het abonnement en zelf kunnen bepalen of ze het abonnement weer willen verlengen.
Als ik het bericht goed lees, staat er niets over energieleveranciers. Ik heb nu een jaarcontract met een energieleverancier, het loopt per 1 oktober 2009 af. Maar als ik niet tenminste 30 dagen voor die tijd aangetekend opzeg, zit ik er nog weer automatisch een jaar aan vast. Eigenlijk vind ik dit ook geen goede zaak, ik vind dat ik na een jaar vrij moet zijn om ergens anders naar toe te gaan en ik niet gebonden zou moeten zijn aan een opzegtermijn. Ik ben het er niet mee eens dat het contract automatisch verlengd wordt. Maar goed, ik zorg dat ik tijdig overstap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten