zondag 25 januari 2009

Weinig uitgaven afgelopen week

25/01/2009
Afgelopen week heb ik, mede door de aanbiedingen in de supermarkten, maar weinig uitgegeven: €28,35. Hiervan was ruim 3 euro voor de katten.
Op zondag is het bekend welke aanbiedingen Albert Heijn de komende week heeft. Het staat hier. Ik ga kopen: Rundergehakt: 1 kg voor 2,99
Chocomel: 3 pakken voor 2,07
Tomaten: 500 gram voor 0,79
Verdere aanbiedingen koop ik niet, want die zijn òf duurder dan bij de Aldi, òf ik heb ze niet nodig. Bij wat ik niet nodig heb: kant-en-klare stamppotten. Bijvoorbeeld 2 pakjes stamppot zuurkool voor €4,33 en 2 pakken boerenkoolstamppot voor €6,73. Ondanks de aanbieding kan je het nog steeds veel goedkoper zelf maken. Volgens het Voedingscentrum bevatten kant-en-klaarmaaltijden vaak te veel vet, te veel zout en te weinig groenten, klik voor meer informatie hier. Met de aardappelen die ik afgelopen week bij de C1000 gekocht heb (5 kg voor 1 euro) kan ik veel stamppotten maken. Voor boerenkoolstamppot gebruik ik altijd diepvries-boerenkool, die is een stuk goedkoper dan de verse en ik vind het net zo lekker. Zuurkool is voor weinig geld bij de Aldi verkrijgbaar. En daar kost een hele rookworst nog geen euro.
Overigens kan ik het Voedingscentrum van harte aanbevelen voor onafhankelijke informatie over voeding. Er staan ook leuke spelletjes en quizzen op deze site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.