Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 16 februari 2009

Belastingaangifte 2008

16/02/2009
Ik "mag" het belastingaangifteformulier weer invullen. Net als vorig jaar ga ik dat via internet doen. Het leuke daarvan vind ik dat ik meteen kan zien of ik wat terugkrijg. Dat terugkrijgen was tenminste vorig jaar zo. Ik heb toen ongeveer 1000 euro teruggekregen. Niet slecht! Misschien moet ik dit jaar wel bijbetalen, ik heb geen idee. Nieuw is dat de belastingdienst voor mij al heel veel ingevuld heeft. Ze weten al zoveel van mij dat ik alleen nog hoef te controleren en te verzenden. Vanaf 1 maart kan ik zo’n ingevuld biljet downloaden. Ik ben heel benieuwd, zouden ze ook al weten dat ik een hoortoestel gekocht heb, waarvoor ik nog een beetje belasting mag aftrekken? Het zou zo maar kunnen, de zorgverzekeraar heeft mijn burgerservicenummer en de UWV ook. Beide instanties hebben een deel van de kosten vergoed. Waarschijnlijk is de belastingdienst al op de hoogte deze vergoedingen, of toch niet?
Verder worden steeds meer aftrekposten geschrapt, ook het komende jaar weer, jammer, zo wordt de kans dat ik wat terugkrijg een stuk kleiner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten