Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 26 februari 2009

Bijna ging het mis!

26/02/2009
Onderweg naar huis ben ik daarnet bijna geschept door een auto. Ik was een beetje dom, ik ging er van uit dat een automobilist die niet met zijn richtingaanwijzer aangeet dat hij afslaat, inderdaad niet rechtsaf slaat. Helemaal fout, hij sloeg wel rechtsaf, met als gevolg dat ik bijna geschept werd. Ik dacht namelijk dat ik door kon fietsen. Als hij rechtsaf was geslagen en wel een richtingaanwijzer aan had gehad, had hij voorrang gehad. Doordat ik van niets wist kon ik hem ook geen voorrang geven. Volgende keer ga ik toch beter kijken of de auto in kwestie vaart mindert en aanstalten maakt om af te slaan. Gewoon wachten is soms gewoon het beste.
Dat krijg je van al dat bezuinigen ;-) Soms is het veiliger om in de bus te gaan, dat kost wel wat meer, maar dan word je in ieder geval niet geschept. Ik ben blij dat ik niets mankeer.
Zo dadelijk ga ik naar het ziekenhuis, voor controle bij oogheelkunde (in verband met mijn diabetes). Gelukkig niet met zwaailichten dus.
Nog even een update: ik ging vanavond met de bus naar het ziekenhuis. Dat was maar goed ook, want er was iets niet helemaal pluis met het netvlies van mijn linkeroog. Omdat ik op 17 jarige leeftijd al netvliesloslatingen en gaatjes in het netvlies heb gehad, wilde de oogarts op safe spelen en ik ben na afloop van het avondspreekuur meteen gelaserd. Het plekje is dus gerepareerd en kan niet uitgroeien tot ernstige problemen. Klik hier als je er meer over wilt lezen. Door de pupilverwijdende druppels en verdovingsdruppels zag ik na afloop van de behandeling erg weinig. Ik hoefde geen verband op mijn oog, maar de regen en wind waren niet prettig. Ik was blij dat ik per bus naar huis kon, anders was ik misschien zomaar een sloot ingefietst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten