dinsdag 28 april 2009

28 april 2009

28/04/2009
Op 19 april schreef ik in mijn blog dat het nog veel erger kon als er naast de ellende van de economische crisis ook nog ander onheil zou losbarsten: oorlog en ziekten. Het lijkt wel of ik het zag aankomen. Meteen breekt er in Mexico een voor mensen gevaarlijke varkensgriep uit. Er is gisteren wereldwijd alarmfase 4 afgekondigd. Hoe dat zit met die alarmfases weet ik niet goed, tot gisteren zat de uitbraak van deze griep in alarmfase 3. Dus misschien is alarmfase 10 het hoogst? Eerst dacht ik dat fase 1 het hoogste was, maar dat is dus niet zo. Wat een ellende en zeker in het in economisch opzicht toch al niet zo welvarende Mexico! Als het nog wat erger wordt, zakt het toerisme in en gaan mensen niet meer naar hun werk uit angst voor besmetting. Dan komt een economie volledig tot stilstand. Hoe dan ook, als je een fabriek hebt die mondkapjes produceert, zit je goed en kun je rijk worden. Een wrange bijkomstigheid.
Ik hoop dat het voor ons hier in Nederland een ver-van-mijn-bed-show blijft.
Roodborstje Hoe dan ook, ik geniet van mijn tuin. Ik heb ontdekt dat ik in de voortuin een roodborstjesnest heb! Geweldig! Het nest zit onder het afdak van mijn schuur, naast mijn schuur heb ik dit afdak, als het wat groter zou zijn, was het een carport, maar dat is niet zo. Het is meer bedoeld om fietsen droog te kunnen parkeren. Bijgaande foto links heb ik niet zelf gemaakt, daar is mijn camera niet goed genoeg voor. Ik heb nog wel een poging gedaan om het nest te fotograferen. De haak die je ziet is een oude schommelhaak, die gebruiken de roodborstjes als aanvliegpunt. Ik zie vanuit mijn keukenraam deze piepkleine vogeltjes af en aan vliegen naar het nest.
100_3876_2
Mijn vorig jaar geplante tulpen bloeien al schitterend, ze fleuren de border echt op, vind ik. Het gras is wel wat droog, het is een foto van eergisteren, toen de regen nog moest komen. Mijn tuinvlinder komt prachtig uit in de border. Op de onderste foto zie je de tuinvlinder in close up.100_3868_5





100_3872_2
100_3869_3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.