Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 25 april 2009

Vakantie en ziek

25/04/2009
Meivakantie; even een weekje helemaal niets, rustig aan en lekker wat omklooien in huis en tuin.
Maar….. zo veel rust was ook weer niet de bedoeling. Ik ben gisteravond prompt ziek geworden. Gisteravond had ik 38.8 graden en zo voelde ik mij ook: belabberd. Ik ben zwaar verkouden, mijn hoofd zit vol snot, toen ik gisteren naar de stad fietste, kwam ik bijna niet vooruit. En op de terugweg fietste "iedereen" mij voorbij (die mensen die mij niet inhaalden zag ik natuurlijk niet ;-)
Verkouden Het is nu wel duidelijk waar dat mee te maken heeft, ik ben gewoon ziek: hoofdpijn, zere spieren. Ik neem zodadelijk een paracetamolletje. Hopelijk knap ik daar een beetje van op. Eventueel vanmiddag met een boek in bed, lijkt me ook wel lekker eigenlijk. Ik ben blij dat ik geen kinderen thuis heb die zorg nodig hebben, ik kan mij tenminste zonder problemen overgeven aan het feit dat ik ziek ben. Ik herinner mij nog goed hoe het was toen de kinderen klein waren en ik eigenlijk niet ziek kon zijn.

@ Kathy: Lief dat je vraagt wie er nu voor mij zorgt. Je bent vast werkzaam in de zorg of maatschappelijk werker of zo.
Mijn eerste reactie was: dat heb ik toch niet nodig? In de afgelopen jaren heeft er eigenlijk nooit iemand voor mij gezorgd. Dat heb je met een alleenstaande ouder. Tot 11 jaren geleden had ik een zieke partner die veel zorg nodig had. Hij was zowel lichamelijk als geestelijk zwaar ziek. Dus ook toen was er nooit zorg voor mij. Ook niet tijdens zware migraine-aanvallen of ziekenhuisopnames. Dan zorgden de kinderen vrijwel helemaal voor zichzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten