vrijdag 24 april 2009

Even niet sparen

24/04/2009
Normaal gesproken spaar ik iedere maand 500 euro. Honderdvijftig halverwege de maand en de rest nadat ik mijn salaris binnen heb gekregen. Deze maand spaar ik maar 150 euro. Ik heb te veel uitgegeven en er komen ook nog uitgaven aan die nog betaald moeten worden. Mijn extra uitgaven:
Tandarts: 119,30
Pedicure: 21,50
Computer: 340,-
Verzekeringen (woonhuis + aansprakelijkheid): 286,91
In totaal: 767,71
Misschien moet ik zelfs wel wat spaargeld naar mijn gewone rekening overmaken, omdat er roodstand dreigt. Rood staan is duur, daar betaal ik veel meer rente voor dan de rente die ik krijg op mijn spaarrekening. Dus roodstaan wil ik vermijden.
De tandarts en de pedicure heb ik gedeclareerd. Ik heb al bericht terug. Alles wordt verrrekend met mijn eigen risico. Dus mijn verplichte eigen risico (155 euro) is nu betaald, want ik had vorige maand ook al een rekening van de podotherapeut gedeclareerd die daarmee verrekend is.
Het blijft een rare ervaring, ik declareer nota’s bij de zorgverzekeraar en ik krijg geen cent terug. Omdat ik ook de zorgverzekering van mijn jongste dochter betaal, is dat gedoe met de verrrekening nog niet voorbij. Dochter heeft voor ruim 16 euro medicijnen per kwartaal. Die rekeningen komen nu aan de beurt om verrekend te worden met haar eigen risico. Als dochter veel gebruik maakt van zorg, duurt het nog wel eventjes, want zo vaak ga ik nu ook weer niet naar de tandarts.
Dat sparen dat komt wel weer, ik maak me geen zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.