Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 24 april 2009

Even niet sparen

24/04/2009
Normaal gesproken spaar ik iedere maand 500 euro. Honderdvijftig halverwege de maand en de rest nadat ik mijn salaris binnen heb gekregen. Deze maand spaar ik maar 150 euro. Ik heb te veel uitgegeven en er komen ook nog uitgaven aan die nog betaald moeten worden. Mijn extra uitgaven:
Tandarts: 119,30
Pedicure: 21,50
Computer: 340,-
Verzekeringen (woonhuis + aansprakelijkheid): 286,91
In totaal: 767,71
Misschien moet ik zelfs wel wat spaargeld naar mijn gewone rekening overmaken, omdat er roodstand dreigt. Rood staan is duur, daar betaal ik veel meer rente voor dan de rente die ik krijg op mijn spaarrekening. Dus roodstaan wil ik vermijden.
De tandarts en de pedicure heb ik gedeclareerd. Ik heb al bericht terug. Alles wordt verrrekend met mijn eigen risico. Dus mijn verplichte eigen risico (155 euro) is nu betaald, want ik had vorige maand ook al een rekening van de podotherapeut gedeclareerd die daarmee verrekend is.
Het blijft een rare ervaring, ik declareer nota’s bij de zorgverzekeraar en ik krijg geen cent terug. Omdat ik ook de zorgverzekering van mijn jongste dochter betaal, is dat gedoe met de verrrekening nog niet voorbij. Dochter heeft voor ruim 16 euro medicijnen per kwartaal. Die rekeningen komen nu aan de beurt om verrekend te worden met haar eigen risico. Als dochter veel gebruik maakt van zorg, duurt het nog wel eventjes, want zo vaak ga ik nu ook weer niet naar de tandarts.
Dat sparen dat komt wel weer, ik maak me geen zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten