Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 16 april 2009

Garantie

16/04/2009
Volgens de Consumentenautoriteit is het bijkopen van extra garantie op apparaten vaak helemaal niet nodig. Klik hier voor het artikel op nu.nl. Wettelijk heb je 2 jaar lang net zoveel rechten dan je voor geld bijkoopt. Onzin dus om een extra garantie te kopen. Je kunt bij een aankoop besparen door af te zien van de extra garantie. Dat scheelt veel geld, gemiddeld betaalden mensen 62 euro voor de extra garantie.
Ik vind het heel goed daar hier aandacht aan geschonken wordt. Mensen betalen voor rechten die ze al hebben. Toen ik vorig jaar mijn nieuwe TV kocht, heb ik ook geen garantie bijgekocht. De garantie werd wel aangeboden. Ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Ik denk dat veel consumenten niet goed weten wat hun rechten zijn. Uiteraard is het wel gemakkelijker om met het contract met de extra garantie, vaak een verzekering, je recht op herstel of vervanging te halen.
Als apparaten echt niet goed zijn, volgt vaak een zogenaamde recall. Dan worden de apparaten, zoals bijvoorbeeld nu de Senseo gratis door de fabrikant gerepareerd. In het voorbeeld van de Senseo gaat het om ongeveer een miljoen apparaten in Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten