Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 5 april 2009

Muesli

05/04/2009
Ik vind het wel lekker om als afwisseling zo nu en dan eens yoghurt met muesli te eten. Er zijn allerlei soorten muesli te koop, goedkope en duurdere soorten. Tegenwoordig zijn er vooral varianten te koop met veel suiker, cruesli genaamd. Ik geef toe, cruesli is lekker zoet en knapperig en heeft een heerlijke bite. Maar eigenlijk is cruesli veel te zoet, omdat er zoveel suikers of honing aan toe gevoegd zijn. Het suikergehalte is minstens 20%. Voor een diabetespatiënt als ik is dit niet gezond, eigenlijk is het voor niemand gezond om zoveel suiker te eten. Cruesli lijkt meer op snoep dan op volwaardig ontbijt.
Vroeger at ik regelmatig zonnatura muesli, maar die kost nogal wat. Sinds 2 weken heb ik de euroshopper muesli ontdekt, hij kost maar 1 euro per kg. Lekker en niet duur dus, ik vind het een prima alternatief voor de dure A-merken. De meeste A-merken verkopen alleen de veel zoetere cruesli en dat is voor mij toch al een slechte keus. Met een beetje vloeibare zoetstof en magere yoghurt is de euroshopper muesli een prima hapje voor tussendoor of als ontbijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten