Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 4 april 2009

Uitgaven week 14

04/04/2009
Helaas was het weer vandaag hier een stuk minder dan gisteren. Ik heb de zon niet gezien en het was tamelijk koud vandaag. Gisteren was het hier 22,5 graden, nu 10,8 graden. Jammer, het was gisteren zo lekker in de zon. Bijzonder, hoe ik van zo’n eerste zonnige dag kan genieten, als een poes in de zon! Later in het jaar wordt het heel gewoon en dan is de zon niets bijzonders meer. Ook mijn katten lagen gisteren heerlijk te genieten op mijn houten vlonderterras in de zon.
Dan de uitgaven dan de afgelopen week, deze week een beetje boven het budget: €40,46. Oudste dochter logeert hier vanaf het midden van de afgelopen week een tijdje, dus ik heb meer boodschappen dan anders gedaan. Jongste dochter is, zoals gebruikelijk, sinds vrijdagavond ook hier. Het lijkt een beetje op een reunie. Normaal woon ik hier alleen, nu is het net of we nog steeds een gezin van drie zijn. Heel anders dan alleen in huis, er wordt veel gepraat, spelletjes gedaan etc. Ook wordt er door beiden hard gestudeerd en bereiden ze hun colleges gezellig in de huiskamer voor. Ondertussen lees ik uitgebreid mijn zaterdagkrant en houd ik mij bezig met was, boodschappen en de catering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten