Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 29 augustus 2009

09.09.09

29/08/2009
Op woensdag 9 september aanstaande is de dag van de duurzaamheid. Een leuk initiatief. Voor mij heeft consuminderen ook zeker iets met duurzaamheid te maken en niet alleen met zo goedkoop mogelijk leven.
Ik bezuinig op energie, ik koop biologische groenten en zorg voor zo weinig mogelijk afval. Ik repareer daar waar mogelijk en geef dingen een tweede leven. Ik wil door minder te consumeren bijdragen aan een betere aarde. Jammer genoeg is 9 september gewoon een werkdag voor mij, maar het idee is goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten