Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 30 augustus 2009

Tips bij het kopen van aanbiedingen in de supermarkt

30/08/2009
Verschillende supermarkten, onder anderen de Albert Heijn en de C1000, hebben in deze periode heel goedkope aanbiedingen. Wat is handig om te kopen bij dit soort aanbiedingen?
In deze blog wat tips.
1. Zoek van tevoren uit om welke aanbiedingen het gaat op deze link. Maak een lijstje van wat je wilt kopen, waarbij je rekening houdt met de houdbaarheid van de boodschappen en de aanwezige voorraad die je in huis hebt.
2. Koop vooral basisproducten als groenten en fruit en vlees en koop weinig kant-en-klaar
Bijna altijd ben je goedkoper uit als je in plaats van kant-en-klaar te kopen, zelf je maaltijden maakt.
3. Kijk goed of de A-merken ook werkelijk voordeliger zijn. Soms is het goedkope B- of huis-merk dat je altijd koopt nog steeds voordeliger.
4. Wees terughoudend met het kopen van luxe artikelen die je eigenlijk niet nodig hebt, zoals croissantjes, verse pasta, snoep, frisdranken en sappen.
Ik heb de afgelopen week lekker veel gehamsterd: appels, sperziebonen, jam. Appels kun je in de koelkastlade goed bewaren. Sperziebonen kun je invriezen. Van de jam heb ik variëteiten gekocht die je in de Aldi niet kunt kopen, zoals bosbessenjam. Daarnaast vind ik de potjes van Bonne Maman heel mooi, ik ga ze gebruiken voor jam die ik zelf maak van mijn bramen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten