donderdag 6 augustus 2009

Kostenbeheersing op vakantie

06/08/2009
Tijdens vakantie in het buitenland geef je meer geld uit dan normaal, logisch, je wilt wat meemaken en je wilt wat zien van je vakantieland. Dat kost bijna altijd geld, de mensen op de plek waar je bent, leven vaak van het toerisme, dus logisch toch dat je moet betalen. Hoe zorg je dat de uitgaven tijdens je vakantie niet al te zeer uit de hand lopen? We zijn met 4 volwassen mensen met elk een eigen inkomen. Wat we doen de komende weken:
- Zelf koken
- Benzinegeld delen
- Huur verblijf en plaatselijke toeristenbelasting delen
- Bijkomende kosten, zoals annuleringsverzekering, wegenwachtservice buitenland, tolweg vignet in Zwitserland, verdelen
- Activiteiten doen die geen geld kosten: wandelen, zwemmen op plekken waar dit gratis kan, spelletjes doen etc.
Natuurlijk gaan we leuke dingen doen die wel geld kosten, zoals met een kabelbaan naar de hoge uitkijkpunten en misschien wel mountainbiken. We zijn tenslotte in de bergen en je kunt een mountainbike + helmpje mee omhoog nemen in de kabelbaan. Ik zie mezelf dat niet doen, het is meer iets voor de jeugd. We gaan ook misschien wel 1 keertje uit eten. Het lijkt me goed om dan iets echt Zwitsers te eten en niet een of andere toeristenhap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.