donderdag 24 september 2009

Vitamines helpen niet goed om weerstand op te bouwen

24/09/2009
Neem jij vitamines om je weerstand te verhogen tegen de mexicaanse griep? Je laat je misleiden door reclames van fabrikanten die uit zijn op jouw geld, je hebt die pillen helemaal niet nodig. Vitamines en voedingssupplementen helpen helemaal niet om je weerstand te verhogen. Je vindt op de site van het voedingscentrum en op nu.nl een artikeltje over de misleiding van consumenten. Gewoon gevarieerd en gezond eten en voldoende groenten en fruit nemen, dan hoef je geen extra geld uit te geven voor pillen die niet helpen. Het is zelfs zo dat als je ongezond eet, multiviamines en andere voedingessupplementen nog steeds slechter zijn dan gewone, gezonde maaltijden.
Er zijn vitamines en mineralen waar je te veel van kunt krijgen, een "overdosis" zal ik maar zeggen.
Waar kun je teveel van krijgen? Volgens het voedingscentrum gaat het dan om:
Vitamine AGriep2_3
Vitamine D
IJzer

Mijn conclusie: weggegooid geld, die extra vitamines en voedingssupplementen. Ze zijn alleen voor mensen in bijzondere situaties en zeker niet om je weerstand te vergroten.
En die griep? Die krijg je waarschijnlijk toch wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.