Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 24 september 2009

Vitamines helpen niet goed om weerstand op te bouwen

24/09/2009
Neem jij vitamines om je weerstand te verhogen tegen de mexicaanse griep? Je laat je misleiden door reclames van fabrikanten die uit zijn op jouw geld, je hebt die pillen helemaal niet nodig. Vitamines en voedingssupplementen helpen helemaal niet om je weerstand te verhogen. Je vindt op de site van het voedingscentrum en op nu.nl een artikeltje over de misleiding van consumenten. Gewoon gevarieerd en gezond eten en voldoende groenten en fruit nemen, dan hoef je geen extra geld uit te geven voor pillen die niet helpen. Het is zelfs zo dat als je ongezond eet, multiviamines en andere voedingessupplementen nog steeds slechter zijn dan gewone, gezonde maaltijden.
Er zijn vitamines en mineralen waar je te veel van kunt krijgen, een "overdosis" zal ik maar zeggen.
Waar kun je teveel van krijgen? Volgens het voedingscentrum gaat het dan om:
Vitamine AGriep2_3
Vitamine D
IJzer

Mijn conclusie: weggegooid geld, die extra vitamines en voedingssupplementen. Ze zijn alleen voor mensen in bijzondere situaties en zeker niet om je weerstand te vergroten.
En die griep? Die krijg je waarschijnlijk toch wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten