Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 17 september 2009

Zwanen

17/09/2009
Vlakbij mijn huis hebben in het watergebied verschillende zwanenparen genesteld en er zijn flink wat jonge zwanen bijgekomen. De jonge knobbelzwanen zijn nu even groot als de ouders, maar het leuke is dat ze nog steeds piepen, ook al zijn ze al heel groot. Eergisteravond zwom een ouderpaar met hun jongen in een slootje langs het fietspad. Cygnusolorjuvenile_2 Eén van de jonge zwanen dobberde roerloos in het water, het leek of hij ziek was of misschien wel stervende. Toen ik dichterbij kwam gingen de ouders meteen blazen en de jonkies begonnen te piepen. Heel grappig, ook de zwaan die er uit had gezien alsof er wat aan mankeerde deed ineens heel actief mee. Achteraf gezien lag hij misschien gewoon te slapen. Het was een beetje donker en het was niet erg goed te zien.
Ik kan heel erg genieten van zulke momenten, die prachtige grote vogels, heel dichtbij. Ik heb ze vanaf het voorjaar de hele zomer lang gezien en ik heb de jongen op zien groeien van jonge kuikens tot de grote joekels van beesten die ze nu zijn. En dan piepen ze nog steeds. Zo schattig!
Als je je ogen en oren open houdt, is er in je woonplaats vaak heel veel te genieten en het kost helemaal niets. Waarom trouwens een deel van de jongen grijs is (zie foto) en een deel wit is mij niet duidelijk. Volgens mij worden ze uiteindelijk allemaal wit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten