Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 22 oktober 2009

Zorgverzekering

22/10/2009
ZiekIn november sturen alle zorgverzekeraars hun klanten weer een brief met de prijzen voor het jaar 2010. Het verschil in prijs tussen de verschillende basisverzekeringen die aangeboden worden is behoorlijk groot. Als je bij een dure zorgverzekeraar verzekerd bent, is het de moeite waard om te overwegen om over te stappen, je voordeel kan oplopen tot 250 per jaar alleen al voor de basisverzekering. Op dit moment hebben de meeste verzekeraars hun prijzen nog niet bekend gemaakt, maar dat doen ze binnenkort wel. Je kunt in november en december de overstap regelen. Overstappen is heel gemakkelijk, bij de basisverzekering geldt acceptatieplicht, dus hoe duur je ook bent als verzekerde, ook jij mag naar een goedkopere verzekeraar overstappen. Het kan de moeite waard zijn om te kijken of overstappen loont. Er zijn ook verzekeraars die een overstapbonus en een aanmeldbonus geven.
Bij de aanvullende verzekeringen geldt geen acceptatieplicht. Daar kun je geweigerd worden. Maar je kunt je basisverzekering wel ergens anders onder brengen. Met andere woorden, je hoeft je basisverzekering en de aanvullende verzekering niet bij de zelfde verzekeraar te hebben lopen.
Hier een aantal vergelijkingssites:
independer
geld en recht
mistermoney

De sites zijn nog niet helemaal klaar voor 2010, maar dat gaat snel genoeg gebeuren. Ik overweeg zelf om over te stappen. Ik laat het afhangen van de hoogte van het voordeel. Ik heb vertrouwen in een eventuele overstap, ik ben de afgelopen jaren overgestapt:
naar een andere internet provider
naar een andere telefoonprovider
naar een andere tv provider
naar een andere leverancier voor stroom en gas
naar een andere spaarbank (ipv ING/Postbank)
Dat alles omdat het mij geld bespaarde of meer geld opleverde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten