Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 18 december 2009

Sneeuw en gratis bus

18/12/2009
Gistermiddag zou ik met mijn moeder voor controle naar het ziekenhuis in Drachten, maar er was geen enkele bus die reed, geen stadsbus en geen streekbus. Ook veel taxibedrijven reden niet. Ik heb ‘s ochtends om een uur of 10 besloten dat het niets werd. Het sneeuwde de hele dag en zonder vervoer krijg ik mijn moeder in rolstoel echt niet in het ziekenhuis. De afspraak is verzet naar komende maandag. We gaan altijd wandelend vanaf het verzorgingshuis, maar het is nu beter om een rolstoeltaxi te bestellen en haar te laten vervoeren. Hier ligt 40 cm sneeuw, daar ligt waarschijnlijk ook flink wat en de weersverwachting is niet dusdanig dat we kunnen verwachten dat de sneeuw dan weg is. We zaten hier gisteren dus helemaal vast in de sneeuw en zijn alleen naar buiten geweest voor een wandelingetje door de sneeuw. Er was ook nog een stroomstoring, maar daar hadden we hier gelukkig geen last van.
Komende zondag 20 december zijn alle bussen in de provincie Groningen en Drenthe gratis. Dit is omdat er een nieuwe dienstregeling ingegaan is. Voor meer informatie zie hier.
Misschien maak ik er wel gebruik van. Als het mooi weer is, is het prachtig om door de Drentse bossen te rijden en wandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten