Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 20 december 2009

Sneeuw, sneeuw en nog veel meer sneeuw

20/12/2009
Er ligt hier erg veel sneeuw! We vinden het al niet zo leuk meer zelfs.
Jongste dochter concludeerde daarstraks dat ze beter gisteren had kunnen reizen naar Wageningen. Morgen heeft ze een belangrijk tentamen en woensdag nog een. Ze heeft er de hele afgelopen week hard voor gewerkt. Vanwege het slechte weer en de beperkte inzet van treinen, zou ze niet vanavond, maar vanmiddag reizen. Om 10 uur vanochtend bedacht ze dat ze eigenlijk het beste dat ze maar zo snel mogelijk kon vertrekken, want de bussen zouden volgens internet tot 12.00 uur rijden, maar de bussen reden nu al weer niet, daarstraks om 11 uur geen bus bij de bushalte dus. En aan de bandensporen op de weg was duidelijk te zien dat er het laatste uur geen bus gereden had. Dat bleek ook wel, op de site staat nu dat de bussen om 9.45 uur in de provincie Groningen gestopt zijn. Dat stond er nog niet toen we naar de bushalte vertrokken. Oudste dochter heeft redster in de nood gespeeld en haar zus met de auto naar het station gebracht. Zoals het nu lijkt, rijden er in Gelderland geen bussen. Ik heb mijn dochter geadviseerd te gaan liften vanaf station Ede-Wageningen, of eventueel een taxi te nemen. Op de fiets is de afstand onder normale omstandigheden ruim een half uur, lopend is het zeker een uur en met deze sneeuw misschien wel veel langer. Ze heeft haar bergschoenen categorie B aan, stevige, waterdichte stappers, heel geschikt voor dit weer. Ook heeft ze zich lekker warm aangekleed, maillot onder de broek en lekker veel laagjes, muts, handschoenen etc. mee. Dat dan weer wel. Als ik de website van het KNMI mag geloven ligt daar in Wageningen ook minder sneeuw.
Ik keek daarnet op nu.nl en daarop staat dat Pro-rail een negatief reisadvies heeft afgegeven voor treinreizigers. Leuk is dat, mijn dochter is al onderweg! Ik hoop voor haar dat het allemaal goed gaat en dat ze een voldoende haalt op haar beide tentamens.
En die gratis bussen waar ik afgelopen vrijdag over blogde, nou die rijden dus helemaal niet! Ik heb het barre extreme winterweer gewoon in de achtertuin. Dus eigenlijk hoef ik er ook helemaal niet voor op stap, ik kan vanaf de bank de sneeuw zien stuiven. Zo extreem heb ik het in jaren niet meegemaakt. Ik ga zo nog maar eens even wat foto’s maken. Hier een paar foto’s van mijn tuintafel + bankje en mijn rolemmers. Dat bultje op mijn tuintafel is een winterplantje dat op de tafel stond.
20_dec_002
20_dec_005
Update om 18.00 uur. Mijn dochter is thuis in Wageningen! Na bijna 7 uren reizen is ze er. Toen ze in Ede uitstapte, was er iemand die zei: ik heb hier een auto staan en ik rijd naar Wageningen, wie wil er mee?
Dochter is met een aantal andere studenten meegereden met deze aardige lift-aanbieder en is nu weer veilig thuis. Ik ben heel blij dat ze er is, toen ze belde dat ze in Arnhem zat en misschien niet verder kon, had ik visioenen dat ze op het station in Arnhem moest blijven slapen!
Morgen moet ik naar Drachten, om met mijn moeder voor controle naar het ziekenhuis te gaan. De afspraak ging afgelopen donderdag niet door vanwege de sneeuw en de bussen die niet reden. Ik neem mijn medicijnen, insuline, tandenborstel etc mee. Als de bussen morgenochtend wel rijden en vervolgens in de loop van de middag er mee stoppen, kan ik blijven slapen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten