Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 30 december 2009

Weer sneeuw

30/12/2009
De oude sneeuw is nog niet eens helemaal weg en dan ligt er al weer nieuwe sneeuw. Het is glad, ik fiets voorzichtig op weg naar de winkels waar ik nog wat boodschappen of andere zaken wil kopen. Op zo’n moment mis ik mijn oude autootje echt wel! Ik heb de afgelopen 2 dagen verschillende dames van mijn leeftijd met (waarschijnlijk) gebroken ledematen hulpeloos op de grond zien liggen.
Wat mij wel wat lijkt is zo’n grote sterke auto met 4-wiel-aandrijving en natuurlijk met winterbanden! Ideaal voor dit weer! Je stapt voor de deur in en rijdt comfortabel en warm naar je bestemming. Niks wachten op bussen die niet komen of veel te laat komen, helemaal geen aansluiting missen op het station. Niet glibberend fietsen door de sneeuw, niet dweil-doornat regenen als je onderweg bent.
AutootjeEventueel een tweedehands autootje zonder 4-wiel-aandrijving, als er niet al te veel sneeuw ligt, lukt ook nog wel.
Maar dat kost wel wat, zeker zo’n grote PC Hooft tractor! Ze slurpen brandstof en kosten een flinke smak geld om ze aan te schaffen. En dan heb ik het nog niet eens over consequenties voor het milieu.
Maar dromen mag, vind je ook niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten