Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 22 april 2010

Creatief met gratis recepten

22/04/2010
Iedere keer dat er een nieuwe Allerhande van de AH uitkomt, ben ik er als de kippen bij om een exemplaar mee naar huis te nemen. Ik doe dat vooral vanwege de gratis recepten en kook-ideeën. Waarom zou je dure kook-tijdschriften of -boeken kopen terwijl iedere maand een Allerhande helemaal voor niets in de winkel ligt?
Bij alle recepten moet je de beschrijving gebruiken als leidraad en niet als wet. Dus een beetje uit het recept en een beetje van jezelf kan soms veel lekkerder of net zo lekker, maar veel voordeliger zijn. Wees creatief en doe wat je lekker lijkt. Er zijn bijvoorbeeld een aantal dingen die ik helemaal niet lekker vind of die ik niet verdraag, die laat ik soms weg, of vervang ze door iets anders. Wat vind ik dan niet lekker?
- gedroogde tomaten
- (zoet)zure etenswaren (zure vis, zure uitjes, augurken, mosselen). Ik griezel ervan en zal ze niet snel gebruiken. Eventueel geef ik ze er apart bij, maar mij maak je er niet gelukkig mee.
- kiwi en rode biet (ik ben er overgevoelig voor)
Toegegeven, in de Allerhande staat veel reclame voor snelklaar gerechten die je bijna alleen maar hoeft op te warmen, daar kijk ik niet naar, het gaat me om de ideeën en de recepten. Je moet een gegeven paard immers niet in de bek kijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten