donderdag 22 april 2010

Creatief met gratis recepten

22/04/2010
Iedere keer dat er een nieuwe Allerhande van de AH uitkomt, ben ik er als de kippen bij om een exemplaar mee naar huis te nemen. Ik doe dat vooral vanwege de gratis recepten en kook-ideeën. Waarom zou je dure kook-tijdschriften of -boeken kopen terwijl iedere maand een Allerhande helemaal voor niets in de winkel ligt?
Bij alle recepten moet je de beschrijving gebruiken als leidraad en niet als wet. Dus een beetje uit het recept en een beetje van jezelf kan soms veel lekkerder of net zo lekker, maar veel voordeliger zijn. Wees creatief en doe wat je lekker lijkt. Er zijn bijvoorbeeld een aantal dingen die ik helemaal niet lekker vind of die ik niet verdraag, die laat ik soms weg, of vervang ze door iets anders. Wat vind ik dan niet lekker?
- gedroogde tomaten
- (zoet)zure etenswaren (zure vis, zure uitjes, augurken, mosselen). Ik griezel ervan en zal ze niet snel gebruiken. Eventueel geef ik ze er apart bij, maar mij maak je er niet gelukkig mee.
- kiwi en rode biet (ik ben er overgevoelig voor)
Toegegeven, in de Allerhande staat veel reclame voor snelklaar gerechten die je bijna alleen maar hoeft op te warmen, daar kijk ik niet naar, het gaat me om de ideeën en de recepten. Je moet een gegeven paard immers niet in de bek kijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.