Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 13 april 2010

Vegetarische lasagne

13/04/2010
In mijn blog van gisteren noemde ik de feestelijke vegetarische lasagne. Hierbij het recept:
nodig
100 gr walnoten in stukjes
300 gram fijne sperziebonen, heel (wij gebruikten diepvries)
250 gram lasagne
1,5 dl crème fraîche
250 gram pesto
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
versgemalen zwarte peper
hoe maak je het?
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar. Haal de sperzieboontjes uit de pan en bewaar. Gebruik datzelfde kookwater om de lasagne vellen in te koken. Kook ze beetgaar. Giet ze af, spoel ze met koud water en droog ze op een schone theedoek.
Meng de pesto, de crème fraîche, 3 eetlepels olie en veel versgemalen peper door elkaar. Vet een ovenschaal in en leg een laag lasagne vellen op de bodem. Smeer daar wat van het pesto-crème fraîche-mengsel over en leg er een laagje boontjes op en strooi er een deel van de walnoten overheen. Dan weer lasagne vellen, pesto mengsel, sperzieboontjes en walnoten etc. Eindig met pesto mengsel.
Bak 15 minuten in de oven en strooi voor het opdienen de kaas over de lasagne.
Eet met een groene salade.
Als toetje aten we clafoutis met kersen. Klik hier voor een recept.
Opmerking: de lasagne is door de pesto (+ 50% vet), crème fraîche, olijfolie en walnoten een tamelijk vet recept. Je kunt de olijfolie in het pesto mengsel volgens mij ook vervangen door ander vocht, bijvoorbeeld magere melk of water. Gebruik wel hele sperziebonen, anders valt de lasagne reddeloos uit elkaar en wordt het een rommeltje op je bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten