Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 26 augustus 2010

Kapers op de kust!

26/08/2010
Er zitten een heleboel onrijpe bramen aan mijn bramenstruik, maar vrijwel geen rijpe. Dat vond ik heel erg raar, overal in de buurt zie je rijpe bramen, behalve in mijn tuin! Rara hoe kan dat? Gisteravond kwam ik er achter hoe dat kan! Ik heb concurrentie van een stelletje merels.
Zij zijn de kleinfruitdieven! Grappig, vorig jaar bleef alles aan de struik, maar nu niet. Ze snoepen er heerlijk van. Ik denk dat ik mijn plannen voor kilo's bramenjam wel kan vergeten. Ik kan niet steeds als een waakhond op mijn bramen passen. Dus jammer voor mij, het is smullen geblazen voor de merels.
Dat vind ik niet erg, merels zijn leuke zangvogels. Klik ook hier.
Hieronder zie je afbeeldingen van een vrouwtjesmerel (bruin) en een mannetjesmerel (zwart).
Vrouwtjesmerel
Mannetjesmerel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten