Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 2 september 2010

Waarom een buffer?

02/09/2010
Zo langzamerhand ben ik een leuke buffer aan het opbouwen.
Wat is nu het belang van een mooie buffer?
Er zijn een heleboel voordelen op te noemen:
1. Bij financiële tegenspoed hoef je niet direct geld te lenen, maar heb je geld achter de hand voor een nieuwe wasmachine, een nieuwe TV, een nieuwe koelkast of wat je ook maar dringend nodig hebt.
Geld lenen kost geld, je moet veel rente betalen over je geleende geld. Dit geldt ook, maar dan in mindere mate voor een hypothecaire lening. De rente van deze lening geeft belastingvoordelen. Maar nog steeds is het zo, dat ik alleen van de hypotheekrente die ik in 30 jaar zou betalen voor mijn huis, nog een extra huis zou kunnen kopen.
2. Een buffer vergroot zichzelf als je het handig aanpakt. Je zet geld op een spaarrekening en je ontvangt rente, daardoor groeit je spaarbedrag als vanzelf. Jammer dat de spaarrentes op dit moment zo laag zijn, als die wat hoger zouden zijn, zou de aangroei van je geld sneller gaan. Zoek voor de beste rente altijd een betrouwbare spaarrekening. Op deze site van Rob van Eeden vind je alles wat je daarover weten moet.
3. Met een buffer en zonder schulden en geldzorgen heb je minder stress. Wat kan jou gebeuren? Een rekening van 1000 euro betalen? Geen probleem! Jij slaapt er geen nacht minder om als je een ruime buffer achter de hand hebt.
4. Een financiële reserve op je spaarrekening geeft zelfvertrouwen: jij redt je uitstekend, jij hoeft niet aan te kloppen bij familie, of instanties, jij hebt geen schuldsanering nodig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten