vrijdag 27 augustus 2010

OV chip or no OV chip, that is the question

27/08/2010
Tot nog toe zijn we hier in Groningen nog verschoond gebleven van de OV-chip, maar het lijkt er toch op dat het binnenkort anders wordt. In Friesland heb ik zo hier en daar posters gezien met de aankondiging dat de OV-chip er aan komt en dat geadviseerd wordt de strippenkaarten op te gebruiken en geen nieuwe meer te kopen. Niet dat ik qua datum van invoering iets wijzer wordt van deze poster. Wat is binnenkort? Volgende week? Volgend jaar? Hoe ziet de overgang van strippenkaart naar OV-chip er uit? Mag je beide een tijdje naast elkaar gebruiken? Nergens liggen folders over de tijdsfasering. In de stad Groningen heb ik nog geen aankondiging van de overgang naar de OV-chip gezien. Zijn we later aan de beurt? Als ik naar Friesland reis, doe ik dat dan met strippen en ga ik dan vervolgens op de OV-chip terug? Of moet ik bij de provinciegrens overstappen op de strippenkaart c.q. OV-chip? En wat als ik strippen over heb? Krijg ik dan geld terug?
In feite wordt op de poster geadviseerd in de bus een kaartje te kopen als je de strippenkaarten opgebruikt hebt. Buskaartjes naar het woonadres van mijn moeder en weer retour naar huis kosten mij in totaal 15 euro en met de strippenkaart ben ik 11 euro kwijt. Je snapt natuurlijk wel dat ik dat laatste liever heb. Ik reis minimaal 1x per week, in totaal ongeveer 60x per jaar. Dus 4x 60 = ??? Juist ja, 240 euro per jaar voordeel bij gebruik van strippenkaarten. Dus als het even kan, dan houd ik zo lang mogelijk strippenkaarten.
Overigens is mij ook nog absoluut niet duidelijk wat de invoering van de OV-chip betekent voor de kosten van mijn wekelijkse reisje.
Kennen jullie het woord knudde? Het is waarschijnlijk een beetje ouderwets, maar ik vind de communicatie over de invoering van de OV-chip echt knudde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.