zaterdag 27 november 2010

Netto inkomen stijgt, koopkracht daalt

27/11/2010
Voorspeld wordt dat het inkomen van de gemiddelde Nederlander komend jaar gaat stijgen, vooral door belastingmaatregelen van de regering. Toch daalt de koopkracht, dus het geld dat iedereen te besteden heeft. De daling van de koopkracht wordt veroorzaakt doordat de zorg duurder wordt en er ook meer betaald moet worden voor kinderopvang. Ook werkgevers gaan meer betalen, want zij betalen ook een deel van de gestegen kosten van de zorg. De zorg wordt inderdaad behoorlijk duurder, maar daarnaast stijgen er andere kosten. Mijn pensioenpremie gaat bijvoorbeeld omhoog. Niet dat ik, als ik er aan toe ben om pensioen te ontvangen, meer geld krijg, waarschijnlijk in tegendeel, maar gewoon vanwege het minder goede management van de leiding van het ABP. Jammer maar helaas. Dat komt niet onverwacht, ik was er al bang voor.
Toch moeten we het positief blijven bekijken, zoals ik eerder in een blogje schreef: Nederland heeft het beste pensioenstelsel van de wereld. Dus waar hebben we het over, ik neem aan dat het vele malen slechter kan dan bij ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.