zaterdag 13 november 2010

Zorgtoeslag 2011

13/11/2010
Eergisteren had ik het over duurdere zorgverzekering, maar het is ook interessant om te kijken in hoeverre de zorgtoeslag gewijzigd wordt in 2011. Op deze site heb ik een tekst gevonden die een indicatie geeft. Eigenlijk word ik er niet veel wijzer van, maar de site verwijst naar de site van de belastingdienst, missien is die duidelijker. Daar aangekomen, blijkt dat er nog helemaal geen informatie over 2011 geplaatst is, klik hier. Wel kun je er informatie vinden over 2010 en voorgaande jaren. Het is wel een handige site, je kunt berekenen hoeveel toeslag je kunt ontvangen. Op de gegevens van de zorgtoeslag 2011 moeten we nog even wachten.
Ik ontvang nu 42 per maand zorgtoeslag, maar ik vrees dat ik in 2011 minder krijg. Mijn verzamelinkomen over 2009 is hoger geworden, waardoor ik méér belasting moet betalen, bij moet dragen aan de studie van de kinderen. Het lijkt me "logisch" dat mijn zorgtoeslag ook (deels) verdwijnt. Hierdoor wordt het verschil tussen wel alleenstaande ouder korting en geen alleenstaande ouder korting alleen maar groter.
Als je vanuit een bijstandsuitkering naar een betaalde baan gaat en je verdient nauwelijks meer dan bijstand, wordt gesproken van armoedeval. Dit omdat je netto eigenlijk minder inkomsten hebt dan toen je in de bijstand zat. Dat komt omdat je allerlei regelingen misloopt die horen bij de bijstand. Ik signaleer een nieuw soort armoedeval; die van na de alleenstaande ouder korting.
Maar misschien valt het mee en ontvang ik toch nog ongeveer evenveel zorgtoeslag als dit jaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.