Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 20 januari 2011

Winkelen vanuit de luie stoel

20/01/2011
Ik weet niet of ik het hier al eens verteld heb, maar ik heb een broertje dood aan winkelen. Dat gedrentel, winkel in winkel uit, vreselijk vermoeiend vind ik dat. Ik ben er soms nog maar net aan begonnen, en dan wil ik al weer naar huis.
Winkelen in mijn eigen warme kamer, van achter de computer vind ik daarentegen ideaal. Geen opdringerig personeel. Geen ongeduldig gezelschap, meestal ben ik dat zelf trouwens, die ongeduldig is.
Leuk is winkelen op Marktplaats. Ik vind de taal die mensen gebruiken soms heel grappig en zit soms te grinniken:
bijvoorbeeld: Te Koop Een Prachtige Jas Met Cappuschon En Bondje. Bij zo iemand zou ik nooit wat kopen, want die krijgt een pakketje waarschijnlijk niet goed geadresseerd.
Er zijn ook adverteerders die zulke slechte foto's leveren, dat je er niets op kunt zien. Dan is alles zwart, of is de foto zo wazig, dat er net zo goed geen foto geplaatst kon worden.
Ik vermaak me wel met dergelijke advertenties. Ik heb eigenlijk op dit moment geen kleding nodig, dus alleen als ik echt iets leuks tegenkom zal ik misschien reageren, anders niet.
Soms vind ik het wel erg jammer dat er vaak maar 1 foto geplaatst wordt, terwijl er mogelijkheid is voor 3 foto's. Dat vind ik een gemiste kans. Met een digitaal toestel maak je net zo gemakkelijk wat meer foto's, zodat je het te verkopen artikel zo goed mogelijk kunt laten zien.
Verder kijk ik bij postorderbedrijven naar nieuwe kleding, maar kopen doe daar ik niet. Het is me meer te doen om te kijken wat de trends zijn op kledinggebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten