Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 9 februari 2011

Vakantie geboekt!

09/02/2011
Catalunya-mapIk had al jaren heel veel zin om in het voorseizoen op vakantie te gaan, naar de zon. Dat leek me heerlijk: alvast genieten van zonnig zomerweer als het in Nederland nog fris en/of druilerig is. Deze keer gaat het lukken! Ik heb afgelopen maandagavond een busreis naar Spanje geboekt, samen met oudste dochter ga ik 10 dagen volpension voor nog net geen 250 euro per persoon. Er werd geadverteerd voor 221 per persoon, maar dat is toch niet de echte prijs, want welke keuzes ik ook maakte, er kwam elke keer 25 euro per persoon boven op voor "Royal Class". Dat moet je kennelijk extra betalen voor de busreis. Dus eigenlijk klopt de prijs niet. Verder betaal je nog 6 euro administratiekosten bij een boeking. Maar goed: het is natuurlijk heel goedkoop!
We gaan naar een badplaats in de buurt van Barcelona, daar gaan we èn genieten van zon en zee èn we gaan uitstapjes maken naar Barcelona. Lang geleden, namelijk in 1967 en in 1981 heb ik de Sagrada Familia gezien, deze bijzondere basiliek van Gaudí. De bouw van de basiliek is begonnen in 1882. Nu ga ik weer kijken hoever de bouw nu gevorderd is.
Helemaal goed, lijkt mij! Ik heb er nu al zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten