Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 6 februari 2011

Parttime werkende scholieren en studenten ipv fulltime volwassen werknemers

06/02/2011
Volgens dit bericht werken er steeds minder oudere fulltimers in de supermarkten. Meer dan 65 % van de personeelsleden is jonger dan 22 jaar. Ik zie dat ook om mij heen in de supermarkt, die wordt in mijn ogen bemand en bevrouwd door kinderen. Jongeren van vaak nog geen 20 houden de supermarkten draaiende.
Hetzelfde geldt ook voor bedrijven als de TNT waar volgens mij ook bijna geen fulltime 25+ ers meer op de werkvloer te vinden zijn.
Hoe moet dat als we met ons allen tot 67 jarige leeftijd moeten werken? Waar vinden die ouderen een plek?
Bij de UWV? Nee, die wordt bijna tot de grond toe afgebroken.
Bij de gemeenten en provincies. Nee, daar wordt heel hard bezuinigd, minstens 20% moet er uit.
In kunsten en cultuur? Laat me niet lachen, hebben we dan nog kunst en cultuur? Of is alleen de commercie overgebleven?
In de zorg dan misschien? Ziekenhuizen en zorginstellingen moeten al even hard bezuinigen.
Job Cohen heeft voor het Noorden een geweldig plan, waar alle volwassen van mee kunnen profiteren. Tienduizend banen erbij! Super!
Maar goed, dit waren even een paar zijsporen, het ging eigenlijk over jongere parttimers. Feit blijft dat in steeds meer sectoren overwegend door jongere parttimers gewerkt wordt. Jongeren zijn nog niet zo goed op de hoogte van hun rechten, wat wil je ook als je collega's ook allemaal jong en onwetend zijn? Deze onwetendheid heeft consequenties voor de beloning, zoals je hier kunt lezen. Je zou het uitbuiting kunnen noemen. Het loon voor jongeren in supermarkten is toch al schandalig laag! Zouden de aanbiedingen over de ruggen van de jongeren heen bekostigd worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten