Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 15 juni 2011

Naar Spanje met Zuinigaan

15/06/2011
Zo zag het uitzicht vanuit de hotelkamer er uit:
Spanje2011 045
Niet slecht, vind je niet, voor een simpel hotel? Wat je ziet is het strand met de zee en daarvoor de rails van de spoorbaan. Er reden 's nachts geen treinen en overdag kwam er 1x per half uur uit beide richtingen vrijwel gelijktijdig een trein voorbij. Dat viel qua geluidsoverlast reuze mee dus. Ons balkon was vergelijkbaar met een terras, maar dan met doe het zelf catering, er wandelden beneden steeds mensen voorbij en er gingen mensen naar het strand. Een komen en gaan van mensen, er was altijd wel wat te zien. Soms zag de horizon er zó uit:
Spanje2011 050
Nou moet je niet denken dat we de hele tijd op het balkon zaten, we waren regelmatig op stap, wandelend richting zuiden, wandelend richting noorden, ook verkenden we het dorp en de wandelden we de heuvels in. We zaten niet zo vaak stil. Richting noorden vonden we verlaten, stille campings en landschappen zoals deze
Spanje2011 059
Richting zuiden waren twee campings waar de ene Nederlandse caravan of camper naast de andere stond, allemaal pal aan het strand, geen gek plekje en volgens mij ook een heel zuinige vakantie.
Zoals je ziet was het niet stralend Middellandse Zee-weer. Het waren bijna Nederlands aandoende luchten die we daar zagen. Ook deze "Hollandse" lucht mocht er zeker zijn:
Spanje2011 088
Een groot voordeel was wel weer dat het héél rustig was op het strand ;-) en dat we niet liepen te puffen van de hitte. Dochter kan namelijk nogal slecht tegen de hitte. Nou dat was dit keer echt geen enkel probleem!
Wat ik heel aardig vond aan Malgrat, is dat er leuke parken zijn. Een heel sportief en educatief park, het Parc Francesc Macià  met allerlei mogelijkheden voor sport en spel. Het is een soort speeltuin, maar dan voor alle leeftijden. Met picknicktafels, toiletten, jeu de boule banen en noem maar op. Verder stonden en bijzondere bomen met naambordjes voor het educatieve element. Klik op deze link voor het filmpje dat ik over dit park vond. Dit is nog een filmpje van het park. Er was nog een ander park, op de heuvel, het Parc del Castell, dat had als thema natuureducatie en fantasiefiguren voor kinderen. Vanuit het dorp kon je met een gratis lift omhoog. Boven had je een leuk uitzicht over de zee en het plaatsje. Klik op deze link voor een filmpje. Het is een mooi botanisch park, met 172 soorten planten en bomen, verdeeld in zones. Je hebt een mooi uitzicht op het oude dorp Malgrat de Mar. Ook vinden hier evenementen plaats voor de lokale bevolking. Bezoek dit park al wandelend naar boven of neem de lift. Hier vind je een filmpje over de gratis lift. Wij namen de lift omhoog, het filmpje geeft beelden van de lift naar beneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten