woensdag 22 juni 2011

Leuk TV programma

22/06/2011
Ik heb al drie keer gekeken naar het programma "Hier slapen jullie". In dit programma gaan 2 doodgewone Nederlandse gezinnen logeren bij arme gezinnen in respectievelijk een sloppenwijk in India en in de bergen van Bolivia. Het is aardig gedaan, met respect voor de gastvrije mensen die de Nederlanders in huis nemen. Voor deze Nederlanders is het een ware cultuurshock om daar terecht te komen en daar te logeren. Bolivia is het armste land van Zuid Amerika en ook in de sloppenwijk heerst grote armoede. De gastgezinnen vinden hun eigen armoede vanzelfsprekend en zijn redelijk tevreden en gelukkig met hun bestaan. Het Indiase gezin verblijft in één woonruimte die dienst doet als woonkamer en slaapkamer tegelijkertijd en de logees mogen ook in diezelfde woonruimte slapen. Een andere ruimte is er niet. Met zijn allen slapen op de grond in de sloppenwijk, het is een beetje inschikken, ook voor de Indiase familie. Het Boliviaanse gezin heeft iets meer ruimte, maar ook daar is het armoe troef, zonder dat dit door het gastgezin zo beleefd wordt. Ze zijn trots op wat ze wel hebben. Wat ik vooral leuk vind is dat de Nederlandse gasten hoe langer hoe meer wennen aan de omstandigheden en vinden dat ze het in Nederland enorm rijk hebben, terwijl ze waarschijnlijk gewoon een modaal inkomen hebben. De gastheer en gastvrouw laten de gasten zoveel mogelijk meemaken van hun dagelijkse leven, hun werk en hun cultuur.
De programma's zijn uitgezonden door de KRO op donderdag 2, 9 en 16 juni. De serie is nog niet afgelopen. Je kunt ze vinden op uitzending gemist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.