Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 12 juni 2011

Weer terug uit Spanje

12/06/2011
Vanavond ben ik weer teruggekomen van mijn vakantiereis uit Spanje. We hebben het leuk gehad, het was zeker de moeite waard, maar het was wel een heel vermoeiende reis. Zowel op de heenweg als op de terugweg was ik ruim 24 uren onderweg in de bus. Zo nu en dan wachten op de overstap, dan weer wachten bij plas- en rookpauzes. Ik weet niet of ik nog een keer met de bus ga. De bus had slaapstoelen, maar dat houdt in dat je wat achterover kunt leunen. Op je zij liggen is er niet bij en ik kan eigenlijk alleen slapen als ik op mijn zij lig.
Maar nou geen gemopper meer, want het was leuk om met dochter op stap te zijn. Het hotel was eenvoudig maar prima. Heerlijk om naar Spaanse gewoonte 2x daags warm te eten. Ik heb op de meeste dagen 2x vis gehad, veel fruit en wel 400 gram groenten per dag. Na het middageten hielden we vaak even een uurtje siesta op de hotelkamer om even bij te komen van het warme eten. Door het volpension vielen de verdere uitgaven heel erg mee. Ik moet er nog eens even voor gaan zitten om het allemaal uit te rekenen, maar de eerste indruk is, dat deze vakantie niet heel prijzig is geweest. Is het nodig om alles uit te rekenen? Ja toch wel, want ik heb dochter alles voorgeschoten. Het is de bedoeling dat ze uiteindelijk wel haar aandeel aan mij betaalt en dan moet ik weten hoeveel we, of eigenlijk ik dus, uitgegeven hebben.
We hebben ons goed vermaakt, ik zal daar binnenkort meer over berichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten