Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 15 november 2011

De Nederlandse gulden?

Het schijnt dat een derde deel van de Nederlanders desgevraagd aangeeft de gulden weer terug te willen. Is dat een goed idee? Lees hier meer over het bericht op nu.nl.
Mij lijkt het een slecht idee. De euro is zo verweven met de wereldeconomie dat het wel eens zou kunnen zijn dat we in nog veel slechter weer terecht zouden komen als we de gulden terug zouden krijgen. Wij alleen tegen de rest? Nou nee, dank u. Ik denk dat ik er dan nog weer heel veel procenten op achteruit ga. Dat mijn inkomen niet meegaat met de inflatie vind ik op dit moment wel genoeg.
In het bericht wordt ook gesproken over een neuro, de euro, maar dan alleen voor Noord (West) Europa. Dat zou misschien nog kunnen. Ik heb wel het idee dat bijna alle economen, en dat zijn tenslotte de mensen die het weten kunnen, die hebben er voor doorgeleerd, voor het behoud van de euro zijn. We gaan er hoe dan ook op achteruit, alleen met invoering van de gulden of de neuro nog veel meer!

12 opmerkingen:

 1. Net ging het plaatsen mis, dus ik probeer het nog een keer. Ik denk ook niet dat het goed is om de gulden terug te krijgen, hij had alleen beter niet vervangen kunnen worden door de euro. Als je nu teruggaat, stort de economie geheid flink in. Want wie betaalt een half miljoen in guldens voor een eenvoudig rijtjeshuis? Of drie gulden voor een bloemkool? Twaalf gulden voor een gewoon tijdschrift?

  We moeten het gewoon uitzingen en eventueel landen afstoten. Maar een nieuwe munt, met al die kosten er weer bij, dat zie ik niet als oplossing. Bovendien straalt dat ook zwakte uit naar Amerika en China en daar zullen we het toch een beetje van moeten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens. We hebben die shit al eens gehad. Het wordt echt niet meer als vroeger. En de prijzen worden ook echt niet lager. Ik denk dat het een van de domste dingen zijn die ze kunnen doen! Maar ja dat is mijn menig maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij ga ik mij rotschrikken van de prijzen voor eten/drinken als alles weer omgezet wordt naar de gulden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou de gulden niet meer terugwillen. Vind het al lastig genoeg met de euro...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als er weer nieuwe munten geslagen en papiergeld gedrukt moet worden,wie gaat dat betalen?Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uit puur sentiment vind ik de gulden wel leuk! Maar w.b. verstand denk ik niet dat het een goed plan is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij een onzalig idee. Laten we naar de toekomst kijken in plaats van te blijven zeuren over vroeger. En die toekomst ligt toch echt in Europa. En kijk eens wat er in Azie gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het ook, net als Vlijtig Liesje, puur sentiment die gulden. Net of toen alles ook zo goed was ...;-)
  Maar terug naar de gulden lijkt me niet verstandig. De economie zal instorten denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben bang dat de economie ook instort als er eindeloos geld richting landen wordt gestuurd waar het nu economisch slecht gaat en waar je niet weet waar het geld blijft.
  Pas als er een deugdelijk belastingstelsel en dito administratie is mag er wat mij betreft geld naar toe.
  Ik heb het idee dat we bang gemaakt worden en niet de waarheid te horen krijgen.
  Er zijn vaker muntunies mislukt, vaker landen failliet gegaan. Niet leuk, maar uithuilen, de boel bij elkaar rapen en opnieuw beginnen.
  De euro vind ik een goed idee, maar is veel te vroeg ingevoerd. Wat mij betreft gaat ieder land terug naar zijn eigen munt.
  Samenwerken met andere Europese landen moet natuurlijk doorgaan.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hieronder heb ik een link geplaatst van een video van Elsevier. Of het helemaal klopt weet ik natuurlijk ook niet. Wel een verfrissende andere kant van het verhaal.
  http://video.elsevier.nl/11857539?utm_source=Nieuwsbrief_dag&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik zou de gulden ook niet meer terug willen. we hebben al ellende genoeg gehad toen we de euro kregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De euro had nooit ingevoerd moeten worden. Terugdraaien hoeft van mij niet per se, maar ik hoop wel dat de EU-landen die nu nog geen euro hebben, ook zo slim zijn om die nooit in te voeren.

  BeantwoordenVerwijderen