woensdag 9 november 2011

Kaarsvet in kleding

Het is weer de tijd dat we kaarsen branden. Heel sfeervol en gezellig die kaarsen, maar er komt een moment dat je ontdekt dat er ergens kaarsvet op je kleding zit!
Hoe krijg je dat er weer uit? Wassen helpt niet. Maar je hoeft je mooie broek of bloes niet weg te gooien. Wat doe je wel?

- Het kaarsvet laten drogen, zodat het uithardt.
- Trek of schraap vervolgens de grote stukken van je kledingstuk.
- De rest strijk je er uit. Kijk op het wasetiket hoe heet je strijkijzer mag zijn en stel je strijkijzer in op die temperatuur. Leg de te verwijderen kaarsvetplek op je strijkplank. Neem een rol wc papier of keukenpapier en leg drie laagjes absorberend papier onder de vlek en 3 laagjes op de vlek. Strijk de vlek. Als er nog kaarsvet zichtbaar is, herhaal je het strijken met absorberend papier.

Werkt ook op tapijt en ander textiel.

5 opmerkingen:

  1. Komt deze tip even goed uit. Vorige week heb ik kaarsvet op mijn vloerkleed gemorst en ik wist me geen raad met die harde korsten die waren achtergebleven. Morgen maar gelijk aan de slag alhoewel ik hem niet op mijn strijkplank kan leggen.Dankjewel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze tip gebruik ik ook altijd. Hen het zelfs een keer op een houten dressoir gedaan, maar toen bleef er wel een klein vlekje over.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik altijd een bruine papieren zak ipv keukenrol, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als er na deze behandeling toch nog een vlekje overblijft; aan de binnenkant van kleding een dag eén eetlepel maizena leggen.
    Hartelijke groet en tot laters
    Gerrie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. maizena of bloem werkt altijd perfect wanneer je er meteen wat opstrooit...in laten trekken en weg vlek..

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.