Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 30 mei 2011

Bijverdiensten

Dit is een kopie van een bericht op Web-log

Om meer geld te sparen kun je twee dingen doen: bezuinigen en meer geld verdienen. Nog meer bezuinigen dan dat ik de afgelopen jaren al deed, kan eigenlijk niet, dat zou ten koste gaan van comfort en plezier, maar eigenlijk gaat dat meer geld (bij)verdienen hoe langer hoe beter.
In heel 2009 verdiende ik €502,77 bij. De verdiensten waren uit verkopen op Marktplaats, op BOL en mail lezen bij klikprogramma's. MoneyMiljonair leverde in 2009 €137 op en Euroclix €168.
In 2010 verdiende ik €875 bij en in dit jaar staat de teller eind juli al op €1070,25!
Dit jaar verdiende ik met extra werken bij de werkgever: 444
Euroclix: 325
Verkiezingen: 170
MoneyMiljonair: 125
Verkopen Marktplaats en BOL: 6,25
Wauw, wat een geld eigenlijk, daar kan ik bijna mijn 14 jaar oude CV ketel van vervangen, of misschien wel helemaal. Ik heb nog niet in CV ketels verdiept.
Behalve over extra werken en verkopen moet er nog wel belasting worden betaald over de verdiensten.

2 opmerkingen:

 1. alles wat je passief verdient (dus alles wat je referals voor jou klikken bij klikprogramma's) daar hoef je geen belasting over te betalen.
  Soms is dat lastig bij te houden, maar als het over wat grotere bedragen gaat, is het best rendabel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe verdien jij zoveel met euroclix en Moneymiljonair???
  toen ik dat deed zat ik op zo'n 12,50 per 3 maanden.
  Wat doe ik fout???

  BeantwoordenVerwijderen