Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 4 december 2011

Uitgaven november

In november heb ik naast de aflossing van de hypotheek (7000) niet zo veel uitgegeven:

NOVEMBER 2011
huishouden 12,16
verzorging 6,48
kleding 6,38
vervoer 109,55
cadeaus 5,70
boodschappen 107,92
uit eten 22,50
oortelefoon voor MP3 6,75

277,44

De post vervoer is hoog, ik heb twee reizen gemaakt naar familie in het midden van het land en dat kostte wel wat. Dat ik verder weinig uitgegeven heb, komt ook omdat we dit jaar geen sinterklaas vieren. We vierden de afgelopen jaren sinterklaas met mijn moeder en met mijn ex-man, maar het animo was dit jaar heel klein. Ik moet zeggen, ik vind het heel rustig zo, zonder dat gezoek naar de juiste cadeaus. Ik kan niet zeggen dat ik het mis. Misschien is het het komende weekend of het weekend daarna een beetje kaal, maar ik vind het prima zo!

6 opmerkingen:

 1. Dat valt idd mee! En wat super van die 7000 euro, ik kan het niet vaak genoeg zeggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervoer tikt inderdaad behoorlijk aan wat kosten betreft. Laatst moest ik met de trein naar de andere kant van het land, gelukkig had ik nog een voordelig treinkaartje van AH. Ik probeer zoveel mogelijk dat dat soort aanbiedingen van AH, Hema, Kruidvat, Blokker en Jumbo te profiteren, maar helaas lukt dat niet altijd.

  Nog steeds heb ik bewondering voor de hoogte van het boodschappenbudget.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er bewondering voor dat je zoveel kon aflossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het knap van je hoor, Zuinigaan, dat je zoveel geld kunt aflossen! Ik doe het je niet na..... Houd je ook nog een "achterdeurtje" over voor onverwachte uitgaven?
  Groet, Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het reizen in het weekend was had je treinkaartjes van Kruidvat kunnen gebruiken. Kosten € 12,50 voor een dagkaart. Ik ga ik dec ook 15000 af lossen. Dan precies 100000 hypotheek. Vier vanavond Sint. Kosten €
  17,00. Voor beiden neefjes een mooie pyama (Wibra van 10 voor 7,50 flanellen overhemd pyama's). In oktober bij de kringloop grote doos papier mache met malle ed gekocht met twee aanvulsets erbij. Nog ingeseald voor € 2,00. De grote doos krijgen ze samen en dan ieder apart nog z'n bijvulset. Ze krijgen ook nog kadoos van opa en hun ouders dus dan vind ik dit genoeg. M.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reizen is echt vreselijk duur maar verder heb je je zaken toch hartstikke goed voormekaar,
  Chapeau

  BeantwoordenVerwijderen