zondag 22 januari 2012

Een nieuw recept uitgeprobeerd.


Bij de Plus kun je voor dezelfde prijs winterwortels en pastinaken kopen: 89 cent per kg. Pastinaken lijken wel wat op winterpeen, ze smaken iets zoeter en kruidiger. Gisteren heb ik voor het eerst hutspot pastinaak gemaakt. Met ui, pastinaak, aardappels en een scheutje melk.
Erbij: gebakken uitjes en een rundersaucijs. Dochter had nog nooit pastinaak gehad, ze is wel een enorme liefhebber van “normale” hutspot, dus met winterpeen en ui. Dochter vond het heerlijk!
Ik koop nooit kant en klare groenten. Ik snijd alles gewoon zelf. Dus dan kun je heel gemakkelijk variëren met een andere wortelgroente.

9 opmerkingen:

  1. wat leuk! Ik vind pastinaak ook altijd heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn steeds meer winkels,die pastinaak verkopen. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het nog nooit op, maar als ik het e ens tegenkom, dan denke ik dat ik het ook ga proberen, al is het maar om te weten hoe het proeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Pastinaak heb ik ook als eens door de hutspot verwerkt.
    Wortels, pastinaak, ui en aardappels. Van de aardappels heb ik dan wat minder gedaan. Dit was SMULLEN.

    Wel fijn dat de vergeten groenten steeds bekender worden.

    Trouwens, je hebt weer internet?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het lijkt mij leuk om ook eens pastinaak te proberen, ik weet niet zeker of ik het ooit weleens gegeten heb.

    Wat ik ook weer eens wil eten zijn schorseneren en raapstelen. Vroeger thuis aten wij regelmatig een stamppotje van raapstelen.

    Een fijne zondag.

    Pecunia.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind pastinaken niet lekker. Ik vind er een vreemd, niet lekker geurtje aan zitten. Ik heb liever wortels.

    Groetjes, VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier in Servie kan je altijd pastinaak kopen. Geen soep zonder pastinaak. 10 tot 15 jaar terug kocht ik het in Nederland bij de eco groenteleverancier. Ik kocht dan wel meestal een kilo of 3 op voorraad en indien nodig ging het de vriezer in. Je kan ze net als winterwortelen goed bewaren, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Is die pastinaak opeens stik voordelig zeg. Ik vind ze heerlijk, maar heb er weinig van, omdat het zo'n droog voorjaar was.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hallo zuinigaan, heerlijk hè die pastinaken vroeger had ik ze in mijn tuin. wij maken dan vijfschaft dwz uien , winterwortelen ,aardappelen, pastinaak en ook nog bruinebonen. probeer maar eens . groeten gezina

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.