Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 18 januari 2012

Winterrecepten

In de nieuwe Allerhande staan veel winterrecepten: recepten met rode bieten, stamppotten etc. Doordat er voor deze winterrecepten groenten van het seizoen gebruikt worden, vallen de prijzen per persoon heel erg mee. Ook kun je er stevige pastagerechten vinden, bijna allemaal budget. In de receptenindex kun je zien dat er 27 budgetrecepten beschreven zijn. Het complete hoofdgerecht kost in deze budgetrecepten 2 euro per persoon. Soms kun je deze prijzen nog wat omlaag brengen door duurdere ingrediënten weg te laten of goedkopere varianten te kiezen. Bijvoorbeeld je kiest geen verse (duur ingevlogen) sperziebonen, maar je kiest diepvries sperziebonen, die in het seizoen in Nederland geoogst zijn.
Dus mijn tip van vandaag, breid je recepten uit met de recepten uit dit gratis blad. Je hoeft niets te kopen in de winkel. Ik zie regelmatig een klant de winkel binnenlopen voor alleen de Allerhande en vervolgens weer vertrekken.
Wat ook leuk is: alle recepten staan online. Je kunt zoeken per ingrediënt. Ik heb nog een grote knolselderij in de koelkast liggen. Binnenkort ga ik kijken wat ik daarmee zou kunnen doen.

9 opmerkingen:

 1. Vooral internet vind ik een uitkomst. Als ik iets wil weten op kookgebied ,zoek ik het meteen op.Ik heb een aparte map voor de internetrecepten. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik tegenwoordig ook vaak Smulweb, dan kun je aangeven wat je nog in huis hebt en dan krijg je daar recepten voor. Vaak moet er nog iets extra's bij, maar wat ik niet heb, dat laat ik gewoon weg of vervang ik. Allerhandes krijg ik altijd van mijn moeder, die blader ik ook graag even door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. internet is een hele fijne uitvinding daarvoor. Ik zoek regelmatig een recept op met dingen die ik nog in huis heb. Ik heb inmiddels een map in de kast staan met alle recepten die we dan eens geprobeerd hebben, die echt heel lekker waren. Zo hoef ik niet altijd mijn laptop aan te zetten. En omdat ik ze zelf uittik of opschrijf is het vaak meer budget dan het origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vergeet ook niet naar de bon te kijken die achterin de Allerhande van deze maand zit.
  Hiermee heb je een geld terug actie voor de gigantisch dure Ariel Excel tabs. Dan kan je uiteindelijk 16x keer gratis wassen! Deze moet wel gekocht zijn bij de AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goeie tip. Vooral dat je zegt dat je je natuurlijk niet aan de ingrediënten hoeft te houden, maar een goedkopere variant van hetzelfde kan kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knolselderij snijd ik altijd in kleine stukjes en vries dit in, wel in dozen. Ze heb ik in de zomer deze groente ook voor in een pan soep. In de zomer kan ik nergens een knol kopen.
  hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tip:
  Je kunt ook een deel knolselderij door je stampot doen en dan wat minder aardappels (bv half om). Zo wordt de stampot niet zo zwaar, wat lichter verteerbaar.
  Lekker door de snert.
  Inviezen in kleine porties doe ik ook altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor de tip!
  Ik lees het blad ook altijd graag, alleen hebben wij geen Appie op ons dorp...maar wie weet komen we nog eens in de buurt en anders: lang leve internet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En bovendien zit in deze Allerhande een bon van Ariel waarmee je een doos met 16 wasmiddel-tabs gratis krijgt!
  Ariel kopen (bon uit de Allerhande invullen en samen met de kassabon opsturen en je krijgt het hele aankoopbedrag (6,49) retour! Goede consuminderdeal, toch?

  Anne.

  BeantwoordenVerwijderen