Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 20 maart 2012

CV stuk!

Mijn CV is stuk. Gistermiddag werd ik gebeld door dochter die aan het einde van de middag onder een koude douche gestaan had. De radiatoren bleven ijskoud en het was gisteravond in de woonkamer maar 17 graden. Toch een beetje fris!
Ik ben alles nagelopen: waterdruk, waakvlam, stroom, radiatoren open. Maar niets gevonden, dus het ligt aan de CV-ketel.
Vanmiddag komt de monteur. Ik ga eerst naar mijn werk en neem werk mee naar huis en ga in afwachting van de CV-monteur thuis werken. Ik hoop dat de storing snel verholpen is en dat de ketel reparabel is.
Een collega van mij had ruim een jaar geleden (in december) in haar huurhuis een ketel van 20 jaar oud die niet meer te repareren was. Het was toen net heel koud. Ze heeft toen een aantal dagen in de kou gezeten voordat er een nieuwe ketel geplaatst kon worden.
Mijn ketel is bijna 15 jaar oud, ik wacht af.
Nu is het 15 graden hier. Zo heb ik wel een héél laag gasverbruik deze week ;-)

Overigens: mijn teller staat nu op net iets minder dan 300.000 bezoekers! Daar kom ik vandaag overheen! Dan zijn er sinds 9 september 2011 meer dan 300.000 bezoekers hier geweest. Dat betekent dat er waarschijnlijk op 9 september 2012 wel een half miljoen zijn.  Toch heel leuk!

Update 15.30 uur
Het verwarmingsprobleem is opgelost! Het was heel simpel. Toen het probleem ontstond was de waterdruk inderdaad te laag. Ik heb bijgevuld en op de resetknop gedrukt om het apparaat te herstarten, maar daar heeft het toestel kennelijk enige tijd voor nodig. Nu is alles weer goed. Weer wat bijgeleerd. Mijn rode wijzer voor de minimumdruk staat niet goed, die staat op 1,1 atmosfeer, maar de waterdruk moet niet onder de 1,5 atmosfeer komen, dan is er niets aan de hand. Op de foto staat het juiste minimum aangegeven. De verwarming snort er inmiddels lustig op los!

16 opmerkingen:

 1. Oh, pech, hoop voor je dat het te repareren is,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte met je ketel.
  Hopelijk is ie vandaag ook gelijk gerepareerd.

  En laat anders de zon maar goed binnenkomen vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oei, het lijkt overdag wel mooi weer, maar het is behoorlijk koud! Hopelijk valt het mee om te maken! En wat goed, zoveel bezoekers! Schrijf lekker door!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt niet best. Gelukkig gebeurde het niet deze winter. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 15 jaar dat is hard duimen of hij nog gemaakt kan worden.
  Kan je hem wel vervangen als het nodig is?

  300.000 in zo'n korte tijd hier! Wauw! Je doet het goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig wordt het vandaag een mooie dag! En het heeft inderdaad ook voordelen. Je verbruikt lekker helemaal niets wat je verwarming betreft, Succes vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is toevallig, want onze ketel staat ook "op instorten".
  Hij is bijna 14 jaar oud, en de ene keer slaat hij wel aan, en de andere keer niet. Heel vervelend, als het s'avonds koud is. De cv-monteur is al geweest en het heeft met de pomp en de klep te maken. Kosten: zo'n 400 eurootjes! Warm water hebben we wel. Als je af en toe een klap op de ketel geeft, dan slaat hij weer aan. We hopen het eigenlijk uit te zingen tot september, en dan een nieuwe aan te schaffen. Ben benieuwd wat er met jouw ketel aan de hand is.... Groet, Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Brrrr, ik voel de kou met je mee. Want ook al is buiten schitterend mooi, de temperatuur is nog best laag met een fris windje. Ik ben nu altijd blij met de wetenschap dat we een houtkachel hebben, en dat ik dus altijd warmte kan creëren.

  Hopelijk is het probleem snel op te lossen!

  En gefeliciteerd met je bezoekersmijlpaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterkte met je CVketel! Ik hoop dat ie nog gemaakt kan worden. Gefeliciteerd met je 300.000,00 bezoekers, ik lees dagelijks je blogs en je inspireert me bij het consuminderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is balen zeg!Ik hoop dat je ketel nog te maken is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wij zijn 33 jaar geleden gerenoveertde woning waar voor het eerst een cv ketel kregen nu hij word ieder jaar gekeurd in de maand september en was in 2011 nog in prima staat de huis baas zei zo lang hij goed is krijgen we geen andere ,,,wel stook hij meer gas dan de de nieuwe cv dat zij de monter zo zie je maar wij wonen in een woongroep van 74 huisen in vierkant gebouwd waar nu 7 een een nieuwe cv hebben gekregende laaste 4 jaar,,dus het wil niks zeggen de kwaliteit die doed het ,flipje uit de Betuwe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat het probleem zo verholpen is.
  Ik hoef hier de verwarming niet aan. Een vest en dikke sokken en de hele dag de zon binnen laten schijnen (die we hier volop vangen),is voor mij voldoende.
  groet Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn dat opgelost is nu. Bij iemand waar ik wek hadden we het vorige week ook. volgens mij was de watedruk niet goed volgens de monteu wel, maa de ode wijze stond nog onder de 1 bij haar. de monteur heeft er wate bij op gedaan en het ging weer goed. Volgens hem kon het ook gebeuren dat de ketel het niet doet, omdat er ergens een warm water kaan in huis aan het lekken is. Hier zou ze ook op gaan letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. fijn dat het probleem opgelost is en extra kosten uitblijven. Wij hebben hier stadsverwarming (R'dam) dus altijd warm water en verwarming. Ben al 28 jaar niet anders gewend. Geen gas in deze wijk, koken electrisch. Woonkamer op het zuiden dus dat was vandaag de deuren open. Radiatoren zijn zelfs nu nog niet aan.
  Lees je blog elke dag met veel plezier en doe er vaak mijn voordeel mee.
  groet Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Zuinigaan,

  Ik ben blij voor je dat het probleem zo simpel opgelost kon worden. Ik vraag me wel af hoe het kan dat de druk zo gezakt is, want een cv is een gesloten systeem. Heb je ergens een lek?

  Groetjes,
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen