Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 23 maart 2012

Voorjaar!

Kastanje
De meidoorn in de tuin van de buren wordt groen en gisteren zag ik een kastanjeboom waarvan de knoppen al open gingen. In mijn achtertuin bloeien de krokussen en de narcissen! Heerlijk dat het voorjaar wordt. Daar heb ik lang naar uitgekeken. Komend weekend gaan we weer over naar de zomertijd en is het ineens 's avonds lekker lang licht. Ik ga vanochtend met mijn moeder naar het ziekenhuis voor controle en ik bedacht tot mijn schrik dat ik geen rolstoeltaxi besteld had. Maar ... ... dat is in feite ook niet nodig. Een kwartiertje lopen in de zon is prima te doen. Afgelopen winter moesten we door kou, regen en wind tenminste 2x per maand, maar soms ook vaker naar de specialist. Dan bestelde ik elke keer een rolstoeltaxi. Vandaag lekker in de zon en genieten van het nieuwe groen in tuintjes die we onderweg tegen komen. We hoeven niet te wachten op vervoer, we gaan gewoon op pad!
Vanmiddag krijgt mijn moeder hoortoestellen. Ik ben heel benieuwd wat ze daar van vindt. Ze vond de laatste tijd dat iedereen zo mompelt, zo onverstaanbaar praat. Haar buren in het verzorgingshuis klaagden over geluidsoverlast door haar luide radio en tv. Hopelijk is dat allemaal opgelost met de hoortoestellen! Dat kost wel wat, maar dat is voor later zorg, ze mag ze eerst een tijdje op proef.

Fijn dat voorjaar!
Ik ben heel blij met het voorjaar, met het groen, de nestelende vogels en met het licht en de warmte. 
Ik moet nog steeds de eerste lammetjes tegenkomen. Misschien moet ik in de bus naar mijn moeder beter om me heen kijken. Ik heb ruim 50 kilometer de tijd heen en ook 50 weer terug. Daar moet toch wel ergens een schaap met lammeren zijn, toch?
Een leuk muziekje erbij op mijn MP3. Eerst de noordkant van de route goed bekijken en vervolgens de zuidkant. 

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n wandelingetje in de zon, ook voor je moeder. Even een beetje bruin bakken.
  En dan nog geen lammetjes gezien?
  Dat wordt morgen een tochtje naar de kinderboerderij ;-)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker he, dat mooie weer! Alles knapt er zo van op! Lammetjes heb ik nog niet speciaal op gelet, maar die zullen straks ook wel volop overal te zien zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons dartelen de lammetjes al over de dijk. Ik vind dat zo mooi. Een moeder blaat en krijgt dan antwoord. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik heb ze ook nog niet gezien, maar kijk er wel naar uit! Heerlijk dat voorjaar! veel plezier met de tocht naar je moeder en een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met dit mooie weer wordt een rolstoeltaxi inderdaad overbodig. En zo'n kwartiertje in de buitenlucht wandelen is nog gezond ook.

  Op de salontafel in mijn woonkamer prijken fris de narcissen. Want nu 'mag' het eindelijk van mezelf. Voorjaarsbloemen mogen van mezelf pas na 21 maart namelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne dag vandaag. Enne hier al wel lammetjes gesignaleerd hoor! (Walcheren)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier plenty lammetjes in een buitenwijk van rotjeknor. Vanmorgen om 5 uur wakker door een merel die boven mijn slaapkamerraam zat te zingen en dat midden in een woonwijk. Het lentegevoel is er.
  groet Lidy

  BeantwoordenVerwijderen